DIA LIFE EVENT ADVISERING

Dé adviesapplicatie voor compacte, budgetvriendelijke en repeterende Life Event Advisering.

wealth

Breng eenvoudig en efficiënt het totale vermogen van je klant in beeld. Zowel zakelijk als privé.

wealth monitor

Monitor jaarlijks financiële doelstellingen en en help je klant bij het realiseren ervan.

life event advisering

Adviseer Life Event georiënteerd. Adviseer op het moment dat het Life Event actueel is.

import data

Importeer binnen 15 minuten data uit diverse XBRL-bronnen. Zoals de IB-aangifte, VpB-aangifte en Jaarrekening.

Akkermans & Partners - adviesapplicatie DIA Life Event Advisor

LIFE EVENT ADVISERING

De Life Event Advisor adviseert compact en to the point. Waarbij de advisering naadloos aansluit bij de wensen van de klant. Als Life Event Advisor adviseer je jaarlijks en bouw je adviesdossiers steeds verder uit.

Wealth

Inventariseer eenvoudig, snel en effectief het zakelijke en privévermogen van je klant.

Gebaseerd op data waar je als adviseur reeds over beschikt én die je eenvoudig kunt importeren. Zoals de IB-aangifte, VpB-aangifte en de Jaarrekening.

wealth Monitor

Maak jaarlijks eenvoudig vervolgdossiers aan, neem data over, pas data aan of importeer de nieuwe aangiftes en jaarrekeningen.

Zet verschillende jaren naast elkaar, vergelijk standen, monitor prognoses en ondersteun je klant bij het realiseren van financiële 
doelstellingen.

Life Event Advisering

Adviseer Life Event georiënteerd. Adviseer op het moment dat het Life Event actueel is.

Koppel Life Events eenvoudig aan Wealth, reken meerdere scenario’s door, zet taken en adviessignalen in om adviesmomenten te creëren. Bouw adviesdossiers stap voor stap uit.

Realiseer een repeterend en rendabel verdienmodel. Verhoog je klantwaarde.

Life Event Advisering is gebaseerd op een repeterend adviesmodel en biedt daarom een prachtige klantwaarde.

DIA LIFE EVENT ADVISERING FEATURES

De meest interessante en belangrijke DIA-features op een rij.

Wealth

Inventariseer effectief het zakelijk en privévermogen van je klant. Gebaseerd op data waar je als adviseur reeds over beschikt én die je eenvoudig kunt importeren. Zoals de IB-aangifte, VpB-aangifte en de Jaarrekening.

Wealth Monitor

Maak de Wealth Monitor onderdeel van je jaarlijkse dienstverlening. Zet verschillende jaren naast elkaar, vergelijk standen, monitor prognoses en ondersteun je klant bij het realiseren van financiële doelstellingen.

Automatische Analyses

Volledig automatische analyses voor de prognose netto besteedbaar inkomen, samenstelling van het prive- en zakelijk vermogen, vermogensontwikkeling, cashflow, asset allocatie en rendement-scenario’s voor het liquide vermogen.

Fiscale Rekenkern

Baseer je advisering op de vele instelbaarheden van de modulair opgebouwde fiscale rekenkern. Stuur de rekenkern heel gedetailleerd of juist op hoofdlijnen aan. 

Dividendstromen

Geef de groei van de onderneming op en bepaal de onttrekkingen aan de BV door toekomstig dividend instelbaar op te geven.

BV/IB-module

Importeer of voer zoveel onder-nemingen in als nodig. Waarbij de waarde en ontwikkeling van de onderneming, per onderneming wordt vastgelegd. 

Adviessignalen & Herinneringen

Automatische adviessignalen informeren je over belangrijke adviesmomenten. Inclusief het instellen van eigen herinneringen.

Sparen, onttrekken & koopkracht

Los tekorten op door onttrekkingen aan het liquide prive- en/of zakelijke vermogen. Spaar overgebleven inkomen en bepaal toekomstige kosten en inkomen op basis van koopkracht.

Insights

Duik in de onderliggende berekeningen en grafiekdata. Beoordeel hoe bereke-ningen tot stand zijn gekomen en zoom in op tussenresultaten.

Maatwerk Life Event Advisering

Adviseer Life Event georiënteerd. Adviseer op het moment dat het Life Event actueel is. Koppel Life Events aan Wealth en reken meerdere scenario’s in één keer door.

Stoppen met werken

Adviseer je klant met betrekking tot het lang leven scenario. Houd rekening met flexibilisering van pensioen, sparen, ontsparen, dividenduitkeringen of liquideer ondernemingen.

Overlijden

Reken diverse overlijdensscenario’s door. Zoals direct overlijden, overlijden op de statistische overlijdensleeftijd of op basis van een ingevoerde datum.

Arbeidsongeschiktheid

Reken net als bij overlijden meerdere scenario’s door en breng alle consequenties in beeld. Rekening houdende met de WIA.

Kinderen

Breng in beeld wat bijvoorbeeld de financiële gevolgen zijn van het krijgen van kinderen, het gaan studeren of het uit huis gaan. 

Ondernemingen

Start ondernemingen, stel de financiering in, monitor de ontwikkeling van ondernemingen en liquideer ondernemingen. 

Echtscheiding

Verdeel vermogen en pensioen, houd rekening met verplichtingen na verrekening en met de alimentatie. Pas uitgaven aan om de situatie na echtscheiding in kaart te brengen.

Woningen & Panden

Creëer inzicht in woningen en panden. Pas financieringen aan, koop of verkoop woningen en beleggings-panden en monitor doelstellingen

Erfenis

Bepaal hoe een erfenis aan het vermogen toegevoegd kan worden. Wordt een hypotheek afgelost of los je een tekort in het pensioen op. DIA rekent alle scenario’s door.

Smart Adviesdossier

Werk per type berekening vanuit één Smart Adviesdossier. Maak eenvoudig vervolgdossiers aan en neem gegevens en instellingen automatisch over.

Import Wizard

Importeer binnen 15 minuten XBRL-data uit diverse bronnen. Zoals de IB-aangifte, VpB-aangifte en Jaarrekening. Compatibel met alle aangifte- en jaarrekeningsoftware.

Team up & Mix licenties

Werk samen met collega’s aan dossiers. Bepaal per collega de werkzaamheden en richt op licentieniveau de rechten in. 

Real time

DIA rekent reken real time en moderne rapporten en dynamische grafieken ondersteunen jouw adviezen en klantgesprekken.

Rapporten

Moderne, compacte en klantvriendelijk leesbare rapporten informeren jouw klant over zijn of haar financiële  situatie.

Office compatibel & Huisstijl

De rapporten zijn Office compatibel. Bewerk rapporten in Word en kopieer grafieken naar Power Point. En stel jouw logo in voor alle DIA rapporten.

Abonnement

Er is geen abonnement voor DIA verschuldigd. DIA is standaard opgenomen in Member Life Event Advisor en kent alleen een investering per type dossier. De investering is dus feitelijk naar gebruik en afhankelijk van het advies dat een klant wenst.

Investering dossier

De investering bedraagt € 35,- per jaar voor een Wealth Monitor dossier. Voeg je afhankelijk van het advies één of meerdere Life Events toe aan een dossier, dan wordt de investering voor het betreffende dossier aangepast naar € 75,- excl. b.t.w.

Korting dossiers

De volgende korting zijn automatisch van toepassing:
– 0 – 19 dossiers: 0% korting
– 20 – 49 dossiers: 10% korting op alle dossiers
– 50 – 99 dossiers: 15% korting op alle dossiers
– vanaf 100 dossiers: 20% korting alle dossiers

Bestel vandaag nog DIA Life Event Advisering. 

Een abonnement gaat altijd vooraf aan een proefperiode van 21 dagen. Daarna kost een licentie € 85 excl. btw per maand. Iedere volgende licentie krijgt automatisch 20% korting.

"*" geeft vereiste velden aan

Akkoord met algemene voorwaarden*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.