DIA Financiële Planning

image_pdf

De ‘roep’ om professionele financiële planning neemt snel en sterk toe.
Gericht op inventariseren, analyseren, adviseren én managen in relatie tot doelstellingen, de DGA, Statutair directeur en de ‘gewone’ werknemer.

Tijd dus voor een financieel planning specifieke, sophisticated applicatie waarmee ú in staat wordt gesteld om snel, efficiënt, foutloos, gebruikersvriendelijk én – natuurlijk – doelgericht te adviseren.

Tijd voor DIA Financiële Planning!

Onderstaand vindt u een overzicht met de belangrijkste kenmerken van DIA FP.

Kosteloze DGA software
De komende jaren dient de DGA inzake eigen beheer nog volop geadviseerd te worden. Zeker nu de Wiebes plannen van kracht zijn.
Daarom ontvangt u bij uw abonnement op een van de DIA Pakketten – afhankelijk van het gekozen pakket – kosteloos DGA software.

Richt u zich niet op DGA eigen beheer advisering? Geen probleem! U kunt zich vanzelfsprekend óók op een losse applicatie van DIA Financiële Planning abonneren.

Meer weten?
Wilt u meer weten over DIA FP, de DIA pakketsamenstellingen of wenst u een proeflicentie, dan kunt u hiervoor het menu aan de rechterzijde gebruiken.

Kenmerken DIA Financiële Planning

DIA FP voor

De DGA, IB-ondernemer, statutair directeur en de veel verdienende werknemer.

Proces gestuurd

Inventarisatie, Advies & Conclusies, Life Events, Next (periodieke vervolg planning), Call to Actions.

Intelligent

Afhankelijk van gemaakte keuzes, vormt het programma zich volledig mee. Efficiënt adviseren en plannen.

Flexibel

Te gebruiken voor inzicht op hoofdlijnen van de financiële situatie of indien gewenst zeer gedetailleerd.

Efficiënte dossieropbouw

1 dossier per klant waarin alles vastgelegd wordt. Het advies, conclusies, de initiële planning, periodieke vervolgplanning (Next-dossiers), Call to Actions, herinneringen, uploaden bestanden en dossiervorming.

Next-dossiers

Next biedt u de mogelijkheid om subdossiers aan te maken binnen het klantdossier. Op die manier voert u eenvoudig aanpassingen in de planning door of realiseert u jaarlijkse vervolgplanningen. Zónder dat de voorgaande invoer verloren gaat. Alle benodigde gegevens worden bij het aanmaken van een Next-dossier automatisch overgenomen naar een nieuw subdossier, zodat u alleen nog de aanpassingen hoeft door te voeren. Met Next bouwt u een volledig verloop van de ontwikkelingen in de planning op. Nieuwe losse dossiers aanmaken is dus niet meer nodig.

Life Events

Beschikbaarheid van alle mogelijke life events, zoals Stoppen met werken, Overlijden, Arbeidsongeschiktheid, Vermogen en Scheiden.

Life Event Automation

Zijn er aanpassingen in een bepaald live event? Check dan met een druk op de knop wat de effecten zijn op de andere live events. Bepaal welke effecten wenselijk of niet wenselijk zijn en voer alles met een druk op de knop door. Life Event Automation werkt naadloos samen met het onderdeel Next.

Call to Actions

Automatisch gegenereerde en handmatige Call to Actions (to-do’s) en signalen.

Proactief

Zet de Call to Actions en signalen in om pro-actief contact op te nemen met uw klanten.

Verzekeringscheck

Heeft u diverse verzekeringen die uw klant heeft opgevoerd? DIA vergelijkt automatisch de betaalde premies en kapitalen met de huidige premies en kapitalen. (binnenkort beschikbaar)

Playground

Speel met live events, voer aanpassingen door, reken de gevolgen door, zonder dat u de werkelijke gegevens aanpast. Maar wél op basis van de daadwerkelijke gegevens!

Documentbeheer

Upload alle benodigde documenten voor een volledige dossieropbouw.

Excel export

Exporteer alle resultaten van de berekeningen en sub berekeningen eenvoudig naar Excel, voor volledig inzicht in de totstandkoming van de resultaten. De cijfers worden per jaar tot de statistische overlijdensleeftijd gepresenteerd. Uiteraard kunt u de resultaten tevens gebruiken in eventuele maatwerk rapporten.

Resultaten

Per proces of life event specifiek, worden u zeer uitgebreide resultatenscherm getoond. Inclusief grafieken.

Real time

Alle wijzigingen worden real time doorgerekend. Zowel cijfermatig als grafisch. U heeft dus direct de gevolgen van aanpassingen in beeld binnen de resultatenschermen.

Rapporten zonder nabewerking

Naadloos aansluitende rapportages voor ieder proces. Inclusief uw adviezen & conclusies. Gericht op uw klant geschreven. Geen nabewerking meer nodig!

Importeren

Supersnel uw inventarisatie realiseren? De importmogelijkheden voor een IB- en VPB aangifte helpen hierbij. Conform de XBRL-standaard.

Koppelingen

Vanzelfsprekend kunt u uw dossiers uit ons Pensioenprogramma en Benaderde Marktwaarde programma naadloos inlezen.

Professioneel

Geen op Excel gebaseerde berekeningen, maar een volwaardige applicatie. Inclusief opslag in de cloud.

Verbindend

Betrek uw klant, collega’s of andere adviseurs bij een adviesdossier. Besteed werk uit en optimaliseer samen de financiële situatie van uw klant.

Up-to-date

Er staan nog vele mooie functionaliteiten op de planning. Daarnaast zorgen wij er vanzelfsprekend voor dat DIA Financiële Planning altijd up-to-date is

And last but not least

Alles met de vertrouwde Akkermans & Partners kwaliteit en werking!