Masterclass – Stand van zaken Pensioen in Eigen Beheer

100% corona-proof Vanaf deze maand bieden wij al onze Masterclasses, Workshops en Praktijktrainingen ook online (Virtual Classroom) aan. Je kunt je onderaan deze pagina heel eenvoudig inschrijven!

Deze Masterclass staat volledig in het teken van de ‘Stand van zaken Pensioen in Eigen Beheer’ en wordt uiteraard beloond met PE-punten.

Nu de overgangsmaatregelen uit de Wet Uitfasering Pensioen in Eigen Beheer voorbij zijn, wordt het tijd om de balans op te maken. De meeste DGA’s hebben de mogelijkheden die deze wet voor hun PEB biedt, bekeken en hierin een keuze gemaakt. In het licht van financiële planning zijn de DGA’s die hun pensioen hebben afgekocht min of meer ‘klaar’. Voor het gedeelte van de DGA’s die het pensioen hebben omgezet in een ODV geldt dat zij zullen moeten bezien wat de mogelijkheden en onmogelijkheden van deze oudedagsvoorziening zijn. Maar ook de groep DGA’s die het pensioen (al dan niet gedwongen) heeft laten doorlopen zal goed moeten kijken wat wijsheid is.
Op al deze facetten zal in deze Masterclass worden ingegaan. Daarnaast wordt onder andere aandacht besteedt aan de eerste echtscheidingsgevallen met een ODV en V&A’s van de belastingdienst.
Actuele vraagstukken, waarbij alle aspecten uitvoering worden toegelicht vanuit het perspectief van de accountant en/of fiscalist.

Leerdoelen & Kennis

Na afloop van de Masterclass ben je volledig op de hoogte van alle ins en outs van pensioen in Eigen Beheer. Je bent op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en kunt adviseren in geval van omzetten of doorlopen van pensioen.

Onderwerpen

  • Wet Pensioen Uitfasering in Eigen Beheer
  • Keuzemogelijkheiden: afkoop, omzetten in ODV of doorlopen van pensioen
  • Advies en mogelijkheden bij omgezet pensioen in ODV
  • Advies en mogelijkheden bij premievrije pensioenaanspraken in de BV
  • Echtscheiding & ODV
  • V&A’s belastingdienst
  • Praktijkdillema’s en actualiteiten

Na de training

  • Ben je op de hoogte van de laatste stand van zaken omtrent PEB
  • Je hebt inzicht in de verschillende keuzemogelijkheden en kunt hierover adviseren en op niveau communiceren
  • Je bent in staat praktijkdillema’s te herkennen en creatieve oplossingen hiervoor te bedenken

Investering

Prijs:
€ 375,00 (excl. btw)
Virtual Classroom:
€ 145,00 (excl. btw)

Voor Members

Bijzonderheden

Studiewijze:
Klassikaal, Virtual Classroom
Duur:
2 Uren  
Niveau:
Bovenwettelijk
PE-punten:
Ja! Voor verschillende organisaties
Sharing is caring
Ben je Member en je neemt graag een collega mee? Doe gerust, want je collega krijgt op basis van jouw Membership tot 35% korting bij inschrijving!