Actualiteiten Sessie: Echtscheiding

Het beëindigen van het huwelijk, het geregistreerd partnerschap of de samenlevingsrelatie heeft tot gevolg dat er veel zaken moeten worden geregeld.

In deze Actualiteiten Sessie staan de financiële en juridische gevolgen van voltrekking en ontbinding van het huwelijk, geregistreerd partnerschap of de samenlevingsrelatie in combinatie met pensioen centraal. Uiteraard beloond met PE-punten!

In eerste instantie gaan we in op de verschillende huwelijksgoederenregimes, de afspraken in huwelijkse voorwaarden/samenlevingsovereenkomsten en de werking van vergoedingsrechten.

Vervolgens blikken we terug op 25 jaar Wet Verevening Pensioenrechten bij Scheiding (Wet VPS). De voorgenomen invoering van de nieuwe Wet Pensioenverdeling bij Scheiding 2022 en de gevolgen en effecten daarvan. Zowel vanuit het perspectief van de werknemer als van de DGA!

Leerdoelen & Kennis

Na afloop van de Actualiteiten Sessie: Echtscheiding heb je kennis en inzicht in de civieljuridische gevolgen van echtscheiding. Je kunt (toekomstige) problemen signaleren en bent een goede gesprekspartner van je cliënt(en) en hun mediator/echtscheidingsadvocaat.

Zowel voor de DGA als de Particulier! Je bent op de hoogte van de meeste recente actualiteiten van echtscheiding in het algemeen en kunt deze toepassen in de adviespraktijk.

Onderwerpen

  • Huwelijksgoederenrecht en -regimes vóór en vanaf 01-01-2018
  • Partner- en kinderalimentatie en de wijziging per 01-01-2020
  • Boon/Van Loon
  • Pensioenwet
  • Wet Verevening Pensioenrechten bij Scheiding
  • Wet Pensioenverdeling bij Scheiding (2022)
  • Pensioenverweer
  • Gevolgen van scheiding voor de DGA en zijn BV
  • Redelijke vergoeding
  • Praktijkdilemma’s en actualiteiten.

Inschrijven

Ga naar ons centrale inschrijfformulier om jezelf in één keer in te schrijven voor alle gewenste events. Bovendien kun je meteen aangeven of je KennisHub-abonnee bent, zorgen wij dat je kosteloos deelneemt.

Bovendien zijn alle op het inschrijfformulier genoemde bedragen inclusief digitaal lesmateriaal en zijn wij aangesloten bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Daarmee voldoen wij aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs en kunnen wij onze KennisHub, Masterclasses, Actualiteiten Sessies & Workshops vrijgesteld van BTW aanbieden!


Inschrijven

Investering

Investering:
€ 145,- (excl. btw)
Voor KennisHub abonnees:
Kosteloos
Voor Softwaregebruikers:
20% korting
Ook beschikbaar voor Incompany of als Private Label. Meer informatie

Bijzonderheden

Studiewijze:
Virtual Classroom
Duur:
2 Uren  
Niveau:
Bovenwettelijk
PE-punten:
Ja! Voor verschillende organisaties
Sharing is caring
Ben je Member en je neemt graag een collega mee? Doe gerust, want je collega krijgt op basis van jouw Membership tot 35% korting bij inschrijving!