Hoe sta jíj ervoor met je pensioen?


Pensioen is voor velen ‘ver-van-mijn-bed’. Op zich begrijpelijk. Toch is je pensioenregeling niet alleen ‘voor later’. Het regelt bijvoorbeeld ook een inkomen voor je partner na jouw overlijden. Hoeveel? Is dat genoeg om van te kunnen leven? En wat mag je zelf straks verwachten? Toch goed om te weten hoe het zit.  En binnenkort kan dat héél eenvoudig.

Vanaf 6 januari 2011 is er namelijk een site waar je met één druk op de knop een totaaloverzicht krijgt van je pensioen en AOW. De site mijnpensioenoverzicht.nl is er gekomen op verzoek van de overheid. Alle circa 600 Nederlandse pensioenfondsen, verzekeraars en de SVB (Sociale Verzekeringsbank) hebben eraan meegewerkt.

Hoe werkt het?

Ga naar mijnpensioenoverzicht.nl en log in met je DigiD. Heb je geen DigiD of ben je je gebruikersnaam en wachtwoord vergeten? Ga dan naar www.digid.nl en vraag ze aan.
Als je ingelogd bent zie je al jouw gegevens op een rij. Wat heb je tot nu toe opgebouwd? Bij welke fondsen en verzekeraars? Wat krijg je straks aan pensioen en AOW als er niets meer verandert in je werk- of privésituatie? En wat krijgt je partner na jouw overlijden? Je ziet dus wat je hebt opgebouwd én wat je gaat krijgen. Goed om nu te weten, zodat je straks niet voor verrassingen staat.

Aan de hand van je unieke DigiD  haalt mijnpensioenoverzicht.nl al deze informatie op uit de computers van de pensioenfondsen, verzekeraars en SVB. Het is dus eigenlijk een soort doorgeefluik.

Groot voordeel van de site: het staat allemaal bij elkaar. Handig als je regelmatig van werkgever gewisseld bent. Dan is het vaak lastig om een goed overzicht te houden van je pensioen. En: er zit geen commercieel tintje aan. Het is helder, eenvoudig en vertrouwelijk (dankzij je DigiD). Als je uitlogt, zijn je gegevens weer weg. Ze worden niet op mijnpensioenoverzicht.nl opgeslagen. Niemand anders dan jijzelf kan er dus bij.

Heb je vragen over de cijfers die je ziet? Dan kun je klikken op de naam van het desbetreffende pensioenfonds of de verzekeraar en je krijgt alle contactgegevens.

Wat je niet terug ziet op mijnpensioenoverzicht.nl is wat je zelf nog voor je oude dag hebt geregeld, zoals bijvoorbeeld een koopsompolis. De site richt zich op de AOW en het pensioen dat je via je werk hebt opgebouwd. Dat laten zien is technisch en organisatorisch al een hele prestatie.

Voorkom verrassingen. Weet hoe je ervoor staat. Check het op mijnpensioenoverzicht.nl.

Uw reactie

mijnpensioenoverzicht.nl ziet er veelbelovend uit! Waar ik benieuwd naar ben is of het ook zo werkt als het nu lijkt. Ziet u ook op de site wat u verwacht? Staan al uw pensioenen erop? Kloppen uw gegevens? Ik ben erg benieuwd naar uw reacties. U kunt uw reactie onder dit artikel achterlaten.

Informatie

  • Pensioen Algemeen
  • Woensdag 5 januari 2011

KennisHub

KennisHub Up-to-date

Hét abonnement om je kennis en vaardigheid met focus op (o.a.) Pensioen, Collectief Pensioen, Lijfrente, Echtscheiding, Estate Planning en Life Events, up-to-date te houden én door te ontwikkelen. Praktijk gericht, fiscaal georiënteerd, boordevol actualiteiten en PE-geaccrediteerd.

€ 28

p/m (vanaf) Meer Informatie
  • Goed voor 30+ PE-punten/uren per jaar
  • Volg tot 10 actualiteiten sessies per jaar
  • Onbeperkt inspirerende Masterclasses
  • Schrijf je in voor praktijkgerichte Workshops
  • Lees PE-geaccrediteerde artikelen vanuit je luie stoel
  • Stel je vraag aan onze experts
  • 100% online, geen reistijden en verloren uren
  • 21 dagen op proef en beslis daarna pas