Overlijdensrisicopremies in de afgelopen jaren gehalveerd

De gemiddelde premie voor een overlijdensrisicoverzekering is sinds 2002 met 41% gedaald, aldus amweb. De prijsdaling is de laatste vier jaar het sterkst geweest; tegelijk is het verschil tussen de hoogste en de laagste premie steeds groter geworden. Heb je een overlijdensverzekering, dan is het advies om zo snel mogelijk te onderzoeken of je niet teveel betaalt.

Je kunt veel besparen

Ik zelf heb een overlijdensrisicoverzekering afgesloten in oktober 2007. Ik had het gevoel dat ik destijds een van de goedkoopste verzekeringen heb gekozen die er toen te verkrijgen was.

Ik heb gekozen voor een jaarlijks met de leeftijd stijgende premie in plaats van een gelijkblijvende premie. Ieder jaar ga ik dus iets meer betalen. Dat komt omdat je ieder jaar iets ouder wordt en de kans op overlijden dus iets toeneemt.

Dit jaar zou ik een premie moeten betalen van ongeveer € 1150. Ik ben maar eens gaan rondbellen en heb nu een nieuwe verzekering waarbij de premie voor dezelfde dekking ongeveer € 650,- is! Belangrijk detail dat ik moet vermelden is dat de oude verzekering met provisie was afgesloten en de nieuwe verzekering is zonder provisie. Dat verklaart dus ook een deel van de prijsdaling.

Maar, als ik in de laatste 3 jaar al zo een prijsverschil te pakken heb, dan denk ik dat velen een nog grotere besparing kunnen realiseren.

Wat moet je hier voor doen?

Bel je tussenpersoon of pensioenadviseur en vraag een nieuwe offerte aan van de goedkoopste overlijdensverzekering.

Na akkoord moet je wel het medische traject ondergaan. Dat wil zeggen in ieder geval een gezondheidsverklaring invullen en als het bedrag hoog genoeg is, dan is een medische keuring nodig. Dit is dus alleen mogelijk als je op dit moment gezond bent.

Zeg je oude verzekering pas op als je zeker weet dat je bent geaccepteerd door de nieuwe verzekeraar. Dit om te voorkomen dat je zonder verzekering komt te zitten.

Informatie

  • Pensioen Algemeen
  • Dinsdag 9 november 2010

KennisHub

KennisHub Up-to-date

Hét abonnement om je kennis en vaardigheid met focus op (o.a.) Pensioen, Collectief Pensioen, Lijfrente, Echtscheiding, Estate Planning en Life Events, up-to-date te houden én door te ontwikkelen. Praktijk gericht, fiscaal georiënteerd, boordevol actualiteiten en PE-geaccrediteerd.

€ 28

p/m (vanaf) Meer Informatie
  • Goed voor 30+ PE-punten/uren per jaar
  • Volg tot 10 actualiteiten sessies per jaar
  • Onbeperkt inspirerende Masterclasses
  • Schrijf je in voor praktijkgerichte Workshops
  • Lees PE-geaccrediteerde artikelen vanuit je luie stoel
  • Stel je vraag aan onze experts
  • 100% online, geen reistijden en verloren uren
  • 21 dagen op proef en beslis daarna pas