Pensioen apps voor de iPhone en iPad

De laatste maanden verschijnen er steeds meer apps in Nederland over pensioen en aanverwante zaken. In dit artikel een overzicht van een aantal gratis pensioen apps voor de iPhone en iPad. Heb je aanvullingen of opmerkingen, weet je nog meer handige apps over pensioen en aanverwante zaken, reageer dan onderaan dit artikel.

RVS PensioenApp

RVS heeft een app ontwikkeld voor de consument. Deze app geeft een beeld van je pensioensituatie en een eventueel pensioentekort. Je hoeft niet alle gegevens zelf in te vullen, want het is mogelijk om de gegevens op te halen van mijnpensioenoverzicht.nl. Als er een pensioentekort is, dan wordt uitgerekend hoeveel het kost om dat gat weg te werken. Uiteraard kun je een afspraak maken met een adviseur om je pensioentekort te bespreken.

Ik vind het een overzichtelijke tool, werkt eenvoudig en doet wat hij moet doen. Voor consumenten is dit wat mij betreft zeker een aanrader.

LijfrenteApp van De Goudse

Deze app is ontwikkeld voor adviseurs. Er wordt onderscheid gemaakt tussen opbouw (sparen) en afbouw (de uitkeringsfase). De app biedt de mogelijkheid om snel een jaarruimte uit te rekenen, bevat achtergrond informatie en geeft een overzicht van de best scorende verzekeringsmaatschappijen voor de aankoop van een lijfrente. Hoe objectief en betrouwbaar dat laatste overzicht is kan ik niet beoordelen, maar opvallend was wel de nummer 1 positie van De Goudse. Wat tegenvalt is dat ik zowel voor de opbouw als de afbouwfase geen berekening kan maken. De achtergrondinformatie is summier.

Ik ben niet onder de indruk van deze app en zal hem niet snel gaan gebruiken.

Delta Lloyd App voor de pensioenprofessional

Delta Lloyd heeft een app ontwikkeld voor de professional met daarin actuele cijfers over pensioen, lijfrente, belastingen, sociale cijfers en erf- en schenkbelasting. Deze app is de digitale opvolger van het gedrukte boekje Fiscale feiten en cijfers dat Delta Lloyd jaarlijks uitgaf. In de app zijn geen rekentools opgenomen.

Een overzichtelijke app met daarin veel actuele cijfers. Handig voor een adviseur om onderweg bij zich te hebben.

SNS Reaal Minigids

Deze app is  voorzover ik het kan beoordelen een digitale versie van de minigids die in het verleden al door Zwitserleven op papier werd uitgegeven. Informatie over onder andere pensioen, lijfrente, levensloop, spaarloon en gouden handdrukken.

Deze app bevat naast de actuele cijfers (zoals bij Delta Lloyd) ook meer achtergrondinformatie. Een overzichtelijke app die denk ik niet alleen geschikt is voor de professional, maar ook voor de iets meer geïnteresseerde is dit een nuttige app. Ik denk daarbij aan HR professionals, Controllers, OR leden, kortom iedereen die in zijn eigen bedrijf op een of andere manier betrokken is bij de eigen pensioenregeling.

RekenApp ?

Wat ik nog mis in het aanbod van apps is een goede reken app. Een waarmee je eenvoudige actuariële berekeningen kunt maken met flexibele parameters. Ik ben benieuwd wie de eerste aanbieder gaat worden van een dergelijke app.

Informatie

  • Pensioen Algemeen
  • Woensdag 4 mei 2011

KennisHub

KennisHub Up-to-date

Hét abonnement om je kennis en vaardigheid met focus op (o.a.) Pensioen, Collectief Pensioen, Lijfrente, Echtscheiding, Estate Planning en Life Events, up-to-date te houden én door te ontwikkelen. Praktijk gericht, fiscaal georiënteerd, boordevol actualiteiten en PE-geaccrediteerd.

€ 28

p/m (vanaf) Meer Informatie
  • Goed voor 30+ PE-punten/uren per jaar
  • Volg tot 10 actualiteiten sessies per jaar
  • Onbeperkt inspirerende Masterclasses
  • Schrijf je in voor praktijkgerichte Workshops
  • Lees PE-geaccrediteerde artikelen vanuit je luie stoel
  • Stel je vraag aan onze experts
  • 100% online, geen reistijden en verloren uren
  • 21 dagen op proef en beslis daarna pas