Pensioen-stripverhaal Wessel Wachter

1186845_pen-friendAfgelopen week las ik het recent gepubliceerde stripverhaal over Wessel Wachter. Een bijzonder strip, want het gaat over pensioen. Niet dat alles wat over pensioen gaat bijzonder is, maar een stripverhaal over pensioen is naar mijn mening echt wel bijzonder.

Wessel is pensioenadviseur en maakt een bijzonder verhaal mee, waarin diverse vraagstukken uit het dagelijkse pensioenleven de revue passeren. Gelukkig is het verhaal niet inhoudelijk en blijft het een echt stripverhaal. Ik vond het amusant om te lezen.

Alleen vraag ik me af wat de mensen achter dit verhaal nu willen bereiken? In een toelichting op de website staat het volgende te lezen:

Het mooiste zou zijn als u na het lezen van het verhaal even de moeite neemt om u te verdiepen in uw eigen situatie. Wat is geregeld? Is dat goed? Snap ik het? Realiseert u zich dat er geen domme vragen zijn! Uw pensioenuitvoerder wil u met alle middelen ondersteunen en al uw vragen beantwoorden om u een goed beeld te geven van uw eigen situatie en de financiële risico's die worden afgedekt via ons collectieve pensioen: trouwen, kinderen krijgen, met pensioen gaan, arbeidsongeschikt worden, overlijden en de gevolgen voor gezinsleden die achterblijven.

Ik vraag me oprecht af of je dat doel ook kunt bereiken met een stripverhaal. Ik moet bekennen dat ik ook regelmatig een stripverhaal lees. Ook ben ik lid van het weekblad Donald Duck. Afgelopen week ging het in de Donald Duck over een (in Duckstad) beroemde ballonvaarder. Ik vond het een amusant verhaal. Maar het heeft mij niet echt getriggerd om meer te weten te komen over ballonvaarders of luchtballonnen. Ik vraag me daarom ook af of je mensen die niets met pensioen hebben, kunt enthousiasmeren met een stripverhaal. Laat staan dat ze zich gaan bezig houden met hun pensioenplanning.

Ik vind het een leuk verhaal. Knap gemaakt. Alleen denk ik dat het achterliggende doel een beetje te hoog gegrepen is. Maar ik hoop oprecht dat ik het bij het verkeerde eind heb. Als je het verhaal gelezen hebt (en je bent zelf geen pensioenadviseur) laat dan even weten wat je er van vind en of je echt aangezet wordt tot actie en ook daadwerkelijk bent begonnen met je pensioenplanning. Ik ben benieuwd.

Voor de mensen die het verhaal nog niet gelezen hebben, je kunt het verhaal Wessel Wachter online lezen of downloaden op de site van Wessel Wachter

Informatie

  • Pensioen Algemeen
  • Donderdag 1 oktober 2009

KennisHub

KennisHub Up-to-date

Hét abonnement om je kennis en vaardigheid met focus op (o.a.) Pensioen, Collectief Pensioen, Lijfrente, Echtscheiding, Estate Planning en Life Events, up-to-date te houden én door te ontwikkelen. Praktijk gericht, fiscaal georiënteerd, boordevol actualiteiten en PE-geaccrediteerd.

€ 28

p/m (vanaf) Meer Informatie
  • Goed voor 30+ PE-punten/uren per jaar
  • Volg tot 10 actualiteiten sessies per jaar
  • Onbeperkt inspirerende Masterclasses
  • Schrijf je in voor praktijkgerichte Workshops
  • Lees PE-geaccrediteerde artikelen vanuit je luie stoel
  • Stel je vraag aan onze experts
  • 100% online, geen reistijden en verloren uren
  • 21 dagen op proef en beslis daarna pas