Pensioennieuws 2009 selectie week 53

Veel pensioenen worden in 2010 verhoogd

Bijna de helft van de 2,6 miljoen gepensioneerden krijgt volgend jaar toch een beperkte verhoging van hun pensioenuitkeringen, in weerwil van eerdere, meer sombere prognoses. Gisteren meldde het op een na grootste Nederlandse pensioenfonds, Zorg en Welzijn, dat de pensioenen in 2010 voor gepensioneerden en werknemers met 0,72 procent verhoogd worden.

Deze verhoging weerspiegelt het zeer sterke herstel van de beleggingsrendementen van de pensioenfondsen nadat de koersen in februari nog in een vrije val leken te komen. De fondsen hielden er in het voorjaar rekening mee dat de pensioenen jarenlang bevroren moesten worden als bijdrage aan het herstellen van de slechte rendementen.
bron: infinance.nl


Deeltijdpensioen een uitkomst bij langer doorwerken

Steeds meer mensen moeten langer doorwerken. Gebruik maken van deeltijdpensioen zou een uitkomst kunnen zijn voor een grote groep werknemers. Een praktische uitwerking.
bron: pleinplus


Pensioenregister

Zoals in de Pensioenwet is bepaald, dienen pensioenuitvoeringsinstanties een Pensioenregister in te richten. Het doel van het Pensioenregister is dat iedere burger door middel van zijn burgerservicenummer op de website van het Pensioenregister een overzicht kan opvragen van al zijn pensioenaanspraken, evenals de aanspraken in het kader van de Algemene Ouderdomswet.
bron: mercer.nl


Kabinet wil AOW-leeftijd niet aan inkomen koppelen

Moet het kabinet de AOW-leeftijd koppelen aan het inkomen of de zwaarte van het werk?
Het kabinet ziet niets in het plan om de AOW-leeftijd aan het inkomen te koppelen. Volgens Minister van Sociale Zaken Piet Hein Donner en staatssecretaris Jetta Klijnsma biedt dit voorstel geen oplossing voor de problematiek rondom zware beroepen.
bron: managersonline.nl


Nieuw staffelbesluit voor beschikbare premieregelingen

Het besluit van 21 december 2009, nr. CPP2009/1487M, Staatscourant 2009, 20523 is een actualisering van het besluit over beschikbare-premieregelingen van 23 oktober 2007, nr. CPP2007/552M, Stcrt. nr. 212. Hierbij is gebruik gemaakt van de gelegenheid ‘ netto-staffels’ te publiceren. In deze netto-staffels zijn geen vaste kostenopslagen meer verwerkt. De publicatie van deze staffels draagt bij aan betere transparantie van kosten in pensioenregelingen.
bron: minfin.nl


Zorgsector betaalt meer voor pensioen

Het Pensioenfonds Zorg en Welzijn verhoogt de pensioenpremie volgend jaar met 0,6%-punt tot 23,1% van het pensioengevend salaris. De pensioenuitkeringen nemen toe met 0,72%. Dat betekent dat de pensioenen niet volledig meegaan met de loonstijging in de sector, die op 2,85% wordt geraamd. De veranderingen gaan in per 1 januari. Dat maakte het pensioenfonds maandag bekend.
bron: fdselections.nl


Bijstellingsregeling Ministerie van Financiën

Een overzicht met alle fiscale cijfers 2010
bron: minfin.nl

Informatie

  • Pensioen Algemeen
  • Zaterdag 2 januari 2010

KennisHub

KennisHub Up-to-date

Hét abonnement om je kennis en vaardigheid met focus op (o.a.) Pensioen, Collectief Pensioen, Lijfrente, Echtscheiding, Estate Planning en Life Events, up-to-date te houden én door te ontwikkelen. Praktijk gericht, fiscaal georiënteerd, boordevol actualiteiten en PE-geaccrediteerd.

€ 28

p/m (vanaf) Meer Informatie
  • Goed voor 30+ PE-punten/uren per jaar
  • Volg tot 10 actualiteiten sessies per jaar
  • Onbeperkt inspirerende Masterclasses
  • Schrijf je in voor praktijkgerichte Workshops
  • Lees PE-geaccrediteerde artikelen vanuit je luie stoel
  • Stel je vraag aan onze experts
  • 100% online, geen reistijden en verloren uren
  • 21 dagen op proef en beslis daarna pas