Pensioennieuws 2010 selectie week 12

Werknemers gaan steeds later met pensioen
Uit nieuwe CBS cijfers blijkt dat werknemers steeds later met pensioen gaan. In 2007 is de gemiddelde pensioenleeftijd gestegen tot 62 jaar. in 2000 tot 2006 was dit steeds 61 jaar. Bij het openbaar bestuur en de overheid gaan minder werknemers voor hun 60-ste met pensioen. Mannen gaan later met pensioen dan vrouwen. bron: infinance.nl


Position paper pensioenleeftijd aanvullende pensioenregelingen

Met het oog op de verkiezingen vragen de pensioenkoepels en het Verbond van Verzekeraars aandacht van de Tweede Kamer voor de verhoging van de pensioenleeftijd in aanvullende pensioenregelingen.
lees hier de position paper


Stijging loonkosten door stijging pensioenpremies

De loonkosten per arbeidsjaar, inclusief de werkgeverspremies, zijn in 2009 met 1,9% zijn gestegen. Dit komt door de stijging van de pensioenpremies die werkgevers afdragen. Voor werkgevers die zijn aangesloten bij een bedrijfstakpensioenfonds vallen deze premies namelijk onder de beloning van werknemers.
bron: vbportal.nl


Compensatie voor woekerpensioen

Verzekeraars gaan compenseren voor woekerpensioenen. In totaal krijgen de ‘slachtoffers’ van een woekerpensioen 600 miljoen euro aan extra pensioen. De contante waarde van de compensatie is berekend op 200 miljoen euro. Het gaat om ongeveer 15% van de in totaal 750.000 werknemers die een beleggingspensioen hebben. De compensatie is afgeleid van de toetsnorm die in de Stichting van de Arbeid is overeengekomen. Deze norm maximeert de kosten voor bestaande contracten op 1,5% van het belegd vermogen en 9,5% van de premie. De toetsnorm geldt niet voor nieuwe contracten. Daar is volgens het Verbond van Verzekeraars volledige kostentransparantie geregeld.
bron: vbnet.nl

Informatie

  • Pensioen Algemeen
  • Zondag 28 maart 2010

KennisHub

KennisHub Up-to-date

Hét abonnement om je kennis en vaardigheid met focus op (o.a.) Pensioen, Collectief Pensioen, Lijfrente, Echtscheiding, Estate Planning en Life Events, up-to-date te houden én door te ontwikkelen. Praktijk gericht, fiscaal georiënteerd, boordevol actualiteiten en PE-geaccrediteerd.

€ 28

p/m (vanaf) Meer Informatie
  • Goed voor 30+ PE-punten/uren per jaar
  • Volg tot 10 actualiteiten sessies per jaar
  • Onbeperkt inspirerende Masterclasses
  • Schrijf je in voor praktijkgerichte Workshops
  • Lees PE-geaccrediteerde artikelen vanuit je luie stoel
  • Stel je vraag aan onze experts
  • 100% online, geen reistijden en verloren uren
  • 21 dagen op proef en beslis daarna pas