Pensioennieuws 2010 selectie week 19

Woekerpensioen wordt niet altijd gecompenseerd
Niet alle woekerpensioenen komen in aanmerking voor compensatie. Zowel werkgever als werknemer kan daar de dupe van zijn. Uit navraag bij het Verbond van Verzekeraars blijkt dat een deel van de zogeheten semicollectieve woekerpensioenen niet wordt gecompenseerd. Het gaat om polissen waarbij de uitkomst vaststaat.
bron: fdselections.nl


Inflatie stijgt naar 1,1 procent

De inflatie in april 2010 steeg naar 1,1 procent. Dat is 0,1 procentpunt hoger dan in maart. Dit blijkt uit cijfers van het CBS. De stijging van de inflatie komt vooral door duurdere vliegreizen. Een vliegticket was in april gemiddeld 12,6 procent duurder dan een jaar eerder. Hogere groenteprijzen en verblijfskosten in het buitenland droegen ook bij aan de toename van de inflatie.
bron: infinance.nl


VB Publiceert Z-scores 2009 en performancetoetsen 2005 - 2009

De z-score is het getal dat de afwijking aangeeft van het door het pensioenfonds behaalde rendement op een vooraf opgegeven normportefeuille. De performancetoets is de gemiddelde z-score over 5 jaar.
zie: vbportal.nl


Premie ABP gaat wellicht stijgen

Ambtenaren lopen grote kans dat hun pensioenpremie wordt opgehoogd. De premiestijging moet bijdragen aan de zwakke financiële positie van ABP, dat ruim euro210 mrd aan vermogen beheert voor bijna twee miljoen werkende en gepensioneerde ambtenaren. Vorig jaar werd de mogelijkheid al opengehouden de pensioenpremie aan het begin van dit jaar met 1% te verhogen. Vanwege de relatief goede ontwikkeling van het fonds werd dit opgeschort. ABP zag de eerste maanden van dit jaar echter een terugval van de nominale dekkingsgraad van 109% naar 102% door de ophoging van de levensverwachting en de lage rente.
bron: fdselections.nl

Informatie

  • Pensioen Algemeen
  • Zaterdag 15 mei 2010

KennisHub

KennisHub Up-to-date

Hét abonnement om je kennis en vaardigheid met focus op (o.a.) Pensioen, Collectief Pensioen, Lijfrente, Echtscheiding, Estate Planning en Life Events, up-to-date te houden én door te ontwikkelen. Praktijk gericht, fiscaal georiënteerd, boordevol actualiteiten en PE-geaccrediteerd.

€ 28

p/m (vanaf) Meer Informatie
  • Goed voor 30+ PE-punten/uren per jaar
  • Volg tot 10 actualiteiten sessies per jaar
  • Onbeperkt inspirerende Masterclasses
  • Schrijf je in voor praktijkgerichte Workshops
  • Lees PE-geaccrediteerde artikelen vanuit je luie stoel
  • Stel je vraag aan onze experts
  • 100% online, geen reistijden en verloren uren
  • 21 dagen op proef en beslis daarna pas