Pensioennieuws 2010 selectie week 2

Pensioen steeds belangrijker arbeidsvoorwaarde

Dit jaar staat een pensioenregeling in de top vijf van gewenste secundaire arbeidsvoorwaarden. De auto van de zaak heeft de bonus verdrongen van de eerste plaats op de lijst met gewenste voorwaarden. Dit blijkt uit een onderzoek van uitzend- en detacheringsbureau Accountemps en werving- en selectiebureau Robert Half Finance & Accounting onder meer dan 1.000 financiële medewerkers.
bron: infinance.nl


Performance van pensioenverzekeraars is verder teruggezakt

De waardering in 2009 van het intermediair over pensioenverzekeraars is licht gedaald ten opzichte van het voorgaande jaar. Dat meldt IG&H in zijn jaarlijkse performance-onderzoek onder pensioenverzekeraars. Vooral digitale dienstverlening en ondersteuning zijn minder goed uit de verf gekomen. "Hiermee blijft de pensioenmarkt het zorgenkindje van de verzekeringswereld", aldus IG&H. "Ter vergelijking: zowel de schade- als de levenmarkt scoren gemiddeld drie tienden hoger dan de pensioenmarkt. Vooral het primair proces van pensioenen is problematisch; de waardering hiervoor ligt meer dan een halve punt lager dan bij deze vergelijkbare markten", zo meldt het onderzoek verder.
bron: vbnet.nl

Vrijwillige voortzetting pensioen langer mogelijk

Hof Den Bosch heeft in een feitelijke procedure beslist dat een werknemer ook drie jaar na het einde van zijn dienstverband de pensioenpremies voor de vrijwillige voortzetting van zijn pensioenregeling als negatief loon in aftrek kon brengen. Het hof bevestigde daarmee op andere gronden de uitspraak van Rechtbank Breda. Volgens een besluit van de staatssecretaris van Financiën uit 2002 is het onder voorwaarden mogelijk dat een gewezen werknemer de pensioenregeling van de voormalige werkgever nog drie jaar vrijwillig voortzet en de pensioenpremie als negatief loon in aanmerking neemt. Voor het hof was de driejaarstermijn uit het besluit in bepaalde situaties geen harde termijn.
bron: vbselectie

Informatie

  • Pensioen Algemeen
  • Zaterdag 16 januari 2010

KennisHub

KennisHub Up-to-date

Hét abonnement om je kennis en vaardigheid met focus op (o.a.) Pensioen, Collectief Pensioen, Lijfrente, Echtscheiding, Estate Planning en Life Events, up-to-date te houden én door te ontwikkelen. Praktijk gericht, fiscaal georiënteerd, boordevol actualiteiten en PE-geaccrediteerd.

€ 28

p/m (vanaf) Meer Informatie
  • Goed voor 30+ PE-punten/uren per jaar
  • Volg tot 10 actualiteiten sessies per jaar
  • Onbeperkt inspirerende Masterclasses
  • Schrijf je in voor praktijkgerichte Workshops
  • Lees PE-geaccrediteerde artikelen vanuit je luie stoel
  • Stel je vraag aan onze experts
  • 100% online, geen reistijden en verloren uren
  • 21 dagen op proef en beslis daarna pas