Pensioennieuws 2010 selectie week 26

Helft ondernemers droomt van vroeg pensioen
De helft van Nederlandse ondernemers wil voor het 65e jaar stoppen met werken. Die droom strookt vaak niet helemaal met de werkelijkheid, want bijna tweederde van hen werkt minimaal tot en met zijn 65e door en 14 procent verwacht zelfs te stoppen wanneer zij ouder dan 70 jaar zijn. Dat blijkt uit onderzoek van Reaal Verzekeringen onder bijna 800 MKB-ondernemers. Over de opvolging heeft bijna een derde van de ondernemers echter nog nooit nagedacht. 18 procent denkt er soms over na en slechts 7 procent heeft de opvolging al geregeld. Van deze groep geeft bijna tweederde aan dat het kind de opvolger is. 13 procent zegt de onderneming te stoppen en geen opvolger te hebben of willen.
bron: infinance.nl


Donner beantwoordt Kamervragen over nabestaandenpensioen

Minister Donner van SZW heeft de Kamervragen beantwoord van het lid Omtzigt (CDA) over nabestaandenpensioen op risicobasis in relatie tot waardeoverdracht. De minister erkent dat er sprake kan zijn van ongewild ontoereikende dekking van het partnerpensioen als  een deelnemer die bij zijn oude werkgever een nabestaandenpensioen op risicobasis had, komt te overlijden voordat de keuze voor waardeoverdracht, dan wel uitruil op basis van artikel 91 PW kenbaar is gemaakt. In zijn antwoord wijst de minister voorts op de aanbevelingen die door de Stichting van de Arbeid (STAR) zijn gedaan in haar STAR-advies van 21 juni 2010. De STAR doet hierin een dringend beroep op werkgevers en pensioenuitvoerders om deelnemers actief en tijdig te informeren over de dekking van het partnerpensioen. Daarnaast beveelt de STAR een standaardomruil van een deel van het ouderdomspensioen in partnerpensioen bij tussentijdse beëindiging van het dienstverband.
bron: opf.nl


Wetsvoorstel Koser Kaya en Blok aangenomen

Op donderdag 1 juli 2010 is het wetsvoorstel (31537) van de Kamerleden Koser Kaya en Blok met betrekking tot de medezeggenschap van pensioengerechtigden in pensioenfondsbesturen door de Tweede Kamer aangenomen.
bron: opf.nl


Wetsvoorstel Introductie PPI aangenomen

Het wetsvoorstel Introductie Premiepensioeninstelling (31891)  is op donderdag 1 juli 2010 aangenomen door de Tweede Kamer. Het wetsvoorstel voorziet in de introductie van de figuur van de premiepensioenregeling (PPI) in de Nederlandse wetgeving. In Europa is een Europese pensioenmarkt in ontwikkeling. Dit heeft geleid tot de Europese richtlijn betreffende de werkzaamheden van en het toezicht op instellingen voor bedrijfspensioenvoorziening, Richtlijn 2003/41/EG (de IORP-richtlijn), die grensoverschrijdende activiteiten voor uitvoerders van pensioenvoorzieningen mogelijk maakt.
bron: opf.nl

Informatie

  • Pensioen Algemeen
  • Vrijdag 2 juli 2010

KennisHub

KennisHub Up-to-date

Hét abonnement om je kennis en vaardigheid met focus op (o.a.) Pensioen, Collectief Pensioen, Lijfrente, Echtscheiding, Estate Planning en Life Events, up-to-date te houden én door te ontwikkelen. Praktijk gericht, fiscaal georiënteerd, boordevol actualiteiten en PE-geaccrediteerd.

€ 28

p/m (vanaf) Meer Informatie
  • Goed voor 30+ PE-punten/uren per jaar
  • Volg tot 10 actualiteiten sessies per jaar
  • Onbeperkt inspirerende Masterclasses
  • Schrijf je in voor praktijkgerichte Workshops
  • Lees PE-geaccrediteerde artikelen vanuit je luie stoel
  • Stel je vraag aan onze experts
  • 100% online, geen reistijden en verloren uren
  • 21 dagen op proef en beslis daarna pas