Pensioennieuws 2010 selectie week 27

De Jager geeft spaarloon vrij
Jan Kees de Jager, Minister van Financiën,  heeft besloten het spaarloon vrij te geven. De Jager komt tegemoet aan een in de Tweede Kamer breed gedragen wens. De maatregel betekent een potentiële bestedingsimpuls van ruim 4 miljard euro. Het spaarloon wordt gedeblokkeerd op 15 september 2010, een datum die in overleg met de banken is bepaald. Het gaat om alle spaarloontegoeden die in de periode van 2006 tot en met 2009 door ongeveer 2 miljoen mensen zijn opgebouwd. Spaarders krijgen vanzelf bericht over wat zij moeten doen om over het geld te kunnen beschikken. Opname van het spaarloon is niet verplicht.

Minister De Jager: ”Door het spaarloon vrij te geven kunnen mensen eerder dan gepland over het opgebouwde saldo beschikken. Dat leidt tot extra aankopen. Het effect daarvan moeten we niet overschatten, maar het is zeker een steuntje in de rug voor het prille herstel van onze economie. Het is een positief signaal.”

Met de spaarloonregeling kunnen werknemers belastingvrij een deel van hun brutoloon sparen. Het gaat daarbij om een bedrag van maximaal € 613 per kalenderjaar. Het geld moet dan op een aparte spaarrekening worden gestort en ten minste vier jaar vast staan. In bepaalde gevallen, zoals bij de aankoop van een eigen woning of de start van een eigen onderneming, mag het geld eerder - belastingvrij - worden opgenomen.


Delta Lloyd en BinckBank in eerste premiepensioeninstelling

Vorige week keurde de Tweede Kamer de invoering van de zogeheten premiepensioeninstelling goed. Delta Lloyd en BinckBank gebruiken dit vehikel nu om samen een 'pensioenprijsvechter' op te richten. Verzekeraars hebben het verwijt gekregen te veel in rekening te hebben gebracht voor levensverzekeringen. Maar de kosten die ze rekenen voor de uitvoering van pensioenregelingen liggen ook onder vuur.
bron: fdselections.nl

Informatie

  • Pensioen Algemeen
  • Vrijdag 9 juli 2010

KennisHub

KennisHub Up-to-date

Hét abonnement om je kennis en vaardigheid met focus op (o.a.) Pensioen, Collectief Pensioen, Lijfrente, Echtscheiding, Estate Planning en Life Events, up-to-date te houden én door te ontwikkelen. Praktijk gericht, fiscaal georiënteerd, boordevol actualiteiten en PE-geaccrediteerd.

€ 28

p/m (vanaf) Meer Informatie
  • Goed voor 30+ PE-punten/uren per jaar
  • Volg tot 10 actualiteiten sessies per jaar
  • Onbeperkt inspirerende Masterclasses
  • Schrijf je in voor praktijkgerichte Workshops
  • Lees PE-geaccrediteerde artikelen vanuit je luie stoel
  • Stel je vraag aan onze experts
  • 100% online, geen reistijden en verloren uren
  • 21 dagen op proef en beslis daarna pas