Pensioennieuws 2010 selectie week 28

Banksparen groeit
Nederlanders hebben vorig jaar ruim € 5 mld ingelegd voor individuele spaarrekeningen en verzekeringen, bedoeld om onder fiscaal gunstige voorwaarden te sparen voor hun oude dag of de aflossing van een hypotheek. Als gevolg van de concurrentie via banksparen verliezen verzekeraars marktaandeel, stelt het Centrum voor Verzekeringsstatistiek.
bron: amweb.nl


Britten voorzien eind aan versnelde stijging levensduur

Britse onderzoekers denken dat de versnelling in de toename van de levensverwachting tot staan komt. Zij menen daarom dat pensioenfondsen en verzekeraars te veel geld opzijzetten om hun toekomstige pensioenuitkeringen te kunnen blijven voldoen. Het Britse bedrijf RMS, dat zich vooral specialiseert in catastroferisico's, stelde gisteren dat de kosten van de toenemende levensverwachtingen wellicht worden overschat. De alsmaar toenemende levensverwachting van mensen die in de laatste dertig jaar is waargenomen, zal volgens het bedrijf binnen 15 tot 25 jaar afvlakken.
bron: fdselections.nl


CNV schaart zich ook achter AOW-akkoord

Net als de leden van vakcentrale FNV, heeft ook de achterban van het CNV ingestemd met het nieuwe AOW- en pensioenakkoord. Maandag maakte het CNV de uitslag bekend van ledenbijeenkomsten en digitale enquêtes. Daaruit bleek dat een meerderheid van de leden positief is over de plannen.
bron: vbnet.nl


Segmenteren is een voorwaarde voor succes

Het voornemen om te segmenteren komt vaak niet verder dan een goedwillende notitie in het communicatieplan. In de praktijk blijft goede segmentatie uit. En dat terwijl duidelijk is aangetoond dat er grote verschillen zijn in het gedrag van verschillende groepen deelnemers. Vanuit dit oogpunt gezien is het logisch dat het bereik van onze communicatie-inspanningen beperkt blijft. In dit artikel aandacht voor de noodzaak om goed te segmenteren bij pensioencommunicatie. Ook segmenteren is een voorwaarde voor succes.
Dit artikel is nu te lezen op Nationaal Pensioenweblog

Informatie

  • Pensioen Algemeen
  • Vrijdag 16 juli 2010

KennisHub

KennisHub Up-to-date

Hét abonnement om je kennis en vaardigheid met focus op (o.a.) Pensioen, Collectief Pensioen, Lijfrente, Echtscheiding, Estate Planning en Life Events, up-to-date te houden én door te ontwikkelen. Praktijk gericht, fiscaal georiënteerd, boordevol actualiteiten en PE-geaccrediteerd.

€ 28

p/m (vanaf) Meer Informatie
  • Goed voor 30+ PE-punten/uren per jaar
  • Volg tot 10 actualiteiten sessies per jaar
  • Onbeperkt inspirerende Masterclasses
  • Schrijf je in voor praktijkgerichte Workshops
  • Lees PE-geaccrediteerde artikelen vanuit je luie stoel
  • Stel je vraag aan onze experts
  • 100% online, geen reistijden en verloren uren
  • 21 dagen op proef en beslis daarna pas