Pensioennieuws 2010 selectie week 31

Sociale uitkeringen kosten € 169 miljard
Nederland geeft bijna een derde van het nationaal inkomen uit aan sociale bescherming. In totaal is vorig jaar een bedrag van euro 169 mrd uitgegeven aan uitkeringen voor ouderen, zieken en werklozen. Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag heeft gepubliceerd. Uitkeringen voor de oude dag, zoals de AOW en aanvullende pensioenen, bedroegen vorig jaar euro 58 mrd, euro 1,7 mrd meer dan in 2008.
bron: fdselections.nl


Twee nieuwe UPO-modellen inkomensverzekeringen

Op de website www.uniformpensioenoverzicht.nl zijn een nieuw en een herzien UPO-model 2010 voor inkomensverzekeringen gepubliceerd. Het al bestaande model voor uitsluitend arbeidsongeschiktheidspensioen (model 4A) is op enkele punten gewijzigd. Nieuw is het UPO voor WGA-hiaatverzekeringen en WIA-bodemverzekeringen (model 4B), die immers ook onder de werking van de Pensioenwet vallen. Dit model is ontwikkeld door het Verbond van Verzekeraars, in overleg met onder andere VB en OPF.
bron: vbportal.nl


Aantal pensioenadviseurs zal verminderen

Door de nieuwe regelgeving omtrent de WFT-vergunning kan het aantal pensioenadviseurs worden gereduceerd naar 200 tot 400. Momenteel beschikken 2.600 tussenpersonen over een vergunning voor `leven`, en zij brengen op grond daarvan regelmatig advies uit over pensioenen. Dit toekomstscenario wordt geschetst door Gerry Huis in `t Veld, directeur van Driekleur Verzekeringen te Goes.
bron: pleinplus.nl


Vijf mythes over sociale media in de financiële wereld

Onlangs voerde financieel marketing en communicatiebureau Ledermark onderzoek uit naar het gebruik van sociale netwerken door financials. Chad Bockius analyseert de resultaten op Socialware.com en integreert ze met een aantal mythes die op dit gebied de ronde doen.
Lees verder op: managersonline.nl


Babyboomers de maat genomen

Welke generatie is het best af? Als het gaat om pensioen en de huizenmarkt: de Nederlanders van vóór 1965. De mensen van na die tijd hebben het meeste voordeel genoten van onderwijs. Dat blijkt uit de ING Vraag van Vandaag. Wat betreft de kansen op de arbeidsmarkt springen de babyboomers er gunstig uit, maar de meeste belasting wordt betaald door hun (klein)kinderen.
bron: infinance.nl

Informatie

  • Pensioen Algemeen
  • Vrijdag 6 augustus 2010

KennisHub

KennisHub Up-to-date

Hét abonnement om je kennis en vaardigheid met focus op (o.a.) Pensioen, Collectief Pensioen, Lijfrente, Echtscheiding, Estate Planning en Life Events, up-to-date te houden én door te ontwikkelen. Praktijk gericht, fiscaal georiënteerd, boordevol actualiteiten en PE-geaccrediteerd.

€ 28

p/m (vanaf) Meer Informatie
  • Goed voor 30+ PE-punten/uren per jaar
  • Volg tot 10 actualiteiten sessies per jaar
  • Onbeperkt inspirerende Masterclasses
  • Schrijf je in voor praktijkgerichte Workshops
  • Lees PE-geaccrediteerde artikelen vanuit je luie stoel
  • Stel je vraag aan onze experts
  • 100% online, geen reistijden en verloren uren
  • 21 dagen op proef en beslis daarna pas