Pensioennieuws 2010 selectie week 32

DNB stuurt aan op korten pensioenen
De Nederlandsche Bank (DNB) zou enkele pensioenfondsen die in majeure nood verkeren, willen dwingen om te korten op de pensioenuitkeringen en -rechten. Dit standpunt maakte de toezichthouder volgens ingewijden gisteren kenbaar aan demissionair minister Donner van Sociale Zaken. Donner voerde donderdag overleg met beslissers uit de sector. Inzet van de discussie is of het vorig jaar maart gegeven uitstel, waarbij fondsen met een tekort niet één maar drie jaar de tijd krijgen om te herstellen, nog houdbaar is.
bron: fdselections.nl


Regels voor verzekeraars ook opleggen aan pensioenfonds

De Europese regels voor verzekeraars, Solvency II, moeten gelden voor pensioenfondsen. De fondsen worden nu niet gedwongen om verder te kijken dan het maken van sommetjes over bijvoorbeeld de dekkingsgraad en de toegenomen levensverwachting. Maar hierdoor hebben ze onvoldoende zicht op risico’s waaraan de pensioenpot van gewone werknemers blootstaat. Dit zeggen pensioendeskundigen van Ernst&Young. Zij vinden dat de Europese Commissie het raamwerk van Solvency II zo snel mogelijk moet opleggen aan pensioenfondsen.
bron: amweb.nl


Kleine stijging verzekeringsklachten bij Kifid

Klachteninstituut Kifid heeft vorig jaar 3.978 (3.822) klachten ontvangen over verzekeringen: een stijging van 4%. In totaal nam het aantal klachten met 22% toe tot 7.818 (6.411). De categorieën bank-, effecten- en hypotheekzaken zagen het aantal ontvangen zaken ieder met zo'n 400 toenemen. Verzekeringszaken maken ongeveer de helft uit van het totaal aan klachten bij Kifid. Over levensverzekeringen kwamen 2.175 (2.295) zaken binnen; schadeverzekeringen leverden een groeiend aantal van 1.803 (1.527) klachten op. De door de Ombudsman behandelde inhoudelijke zaken leverden op het gebied van levenpolissen in 30% van de gevallen een resultaat op; 45% van de klachten werd onbemiddelbaar of ongegrond verklaard. In Schade werd bij 46% van de klachten een resultaat bereikt, terwijl 48% ongegrond bleek; 5% was onbemiddelbaar. Een kwart van de hypotheekzaken leidde tot een resultaat; bijna driekwart was onbemiddelbaar (37%) of ongegrond (35%).
bron: amweb.nl


Nederlander blijft na pensionering liefst in eigen land

Nederlanders willen na hun pensionering gewoon in eigen land blijven wonen, de veelgehoorde dromen over een huisje in Frankrijk of Italië ten spijt. 61 procent is niet van plan om naar het buitenland te vertrekken als ze stoppen met werken. Bij de minderheid die wel wil emigreren is Spanje het meest populair. Dat blijkt uit onderzoek door Aon Consulting onder 7.579 werknemers uit tien Europese landen, waaronder 752 Nederlanders.
bron: managersonline.nl

Informatie

  • Pensioen Algemeen
  • Vrijdag 13 augustus 2010

KennisHub

KennisHub Up-to-date

Hét abonnement om je kennis en vaardigheid met focus op (o.a.) Pensioen, Collectief Pensioen, Lijfrente, Echtscheiding, Estate Planning en Life Events, up-to-date te houden én door te ontwikkelen. Praktijk gericht, fiscaal georiënteerd, boordevol actualiteiten en PE-geaccrediteerd.

€ 28

p/m (vanaf) Meer Informatie
  • Goed voor 30+ PE-punten/uren per jaar
  • Volg tot 10 actualiteiten sessies per jaar
  • Onbeperkt inspirerende Masterclasses
  • Schrijf je in voor praktijkgerichte Workshops
  • Lees PE-geaccrediteerde artikelen vanuit je luie stoel
  • Stel je vraag aan onze experts
  • 100% online, geen reistijden en verloren uren
  • 21 dagen op proef en beslis daarna pas