Pensioennieuws 2010 selectie week 35

Vertrouwen werknemers in pensioenfondsen sterk gedaald
Met de pensioenkennis van Nederlandse werknemers is het bedroevend gesteld. Meer dan de helft weet niet wat voor regeling hij of zij heeft. Werknemers schatten hun toekomstig pensioeninkomen te hoog in, weten niet of hun pensioenregeling garanties kent en wat zij en hun werkgever aan premie betalen. Uit een onderzoek dat pensioenadviesbureau Montae en onderzoeksbureau GfK deden onder meer dan 1.000 werknemers die deelnemen aan een pensioenregeling, blijkt ook dat de recente commotie over het mogelijk afstempelen van pensioenen het vertrouwen van werknemers in pensioenfondsen sterk heeft doen dalen.
bron: vbnet.nl


Beleidsregels deskundigheid ter consultatie

De AFM en DNB hebben gisteren een gezamenlijke beleidsregel deskundigheid ter consultatie aangeboden. De twee toezichthouders verduidelijken in deze beleidsregel welke eisen zij stellen aan deskundigheid van beleidsbepalers van de onder hun toezicht staande ondernemingen en welke aspecten zij bij de toetsing in aanmerking nemen. AFM en DNB nodigen belanghebbenden uit hun reacties te geven over de beleidsregel.
bron: infinance.nl


Nieuwe prognosetafel AG laat stijging levensverwachting zien

De pensioenfondsen moeten er rekening mee houden, dat de Nederlanders langer zullen leven. De uitkomsten van een nieuwe zogeheten prognosetafel van het Actuarieel Genootschap laten een duidelijke stijging van de levensverwachting zien ten opzichte van de vorige. In de nieuwste tafel wordt gerekend met een levensverwachting van 85,9 jaar voor mannen en 87,6 jaar voor vrouwen. In de vorige prognose was dat nog respectievelijk 82,5 en 84,3 jaar. Dit komt bij zowel mannen als vrouwen neer op een verschil van drie jaar in het jaar 2050.
bron: vbnet.nl

zie ook het artikel van Jeroen Tuijp over de toegenomen levensverwachting op Nationaal Pensioenweblog

Informatie

  • Pensioen Algemeen
  • Vrijdag 3 september 2010

KennisHub

KennisHub Up-to-date

Hét abonnement om je kennis en vaardigheid met focus op (o.a.) Pensioen, Collectief Pensioen, Lijfrente, Echtscheiding, Estate Planning en Life Events, up-to-date te houden én door te ontwikkelen. Praktijk gericht, fiscaal georiënteerd, boordevol actualiteiten en PE-geaccrediteerd.

€ 28

p/m (vanaf) Meer Informatie
  • Goed voor 30+ PE-punten/uren per jaar
  • Volg tot 10 actualiteiten sessies per jaar
  • Onbeperkt inspirerende Masterclasses
  • Schrijf je in voor praktijkgerichte Workshops
  • Lees PE-geaccrediteerde artikelen vanuit je luie stoel
  • Stel je vraag aan onze experts
  • 100% online, geen reistijden en verloren uren
  • 21 dagen op proef en beslis daarna pas