Pensioennieuws 2010 selectie week 40

Complexiteit pensioenen leidt tot fouten in UPO en onduidelijkheid voor consumenten

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) roept sociale partners op om bestaande pensioenregelingen te versimpelen, nieuwe pensioenregelingen te vereenvoudigen en overgangs- en uitzonderingsregelingen zoveel mogelijk te vermijden. Vereenvoudiging stelt pensioenfondsen in staat begrijpelijke informatie te verstrekken aan (gewezen) deelnemers en pensioengerechtigden. Vereenvoudiging leidt ook tot kostenreductie en maakt het makkelijker pensioenen te administreren.
bron: afm.nl

Pensioenfondsen gaan het moeilijk krijgen

Nederlandse pensioenfondsen gaan het moeilijk krijgen, want de rente zal langere tijd laag blijven, stellen de experts van de grootste obligatiebelegger ter wereld Pimco.
bron: rtlz

Conceptregeerakkoord over pensioen en AOW

Het regeerakkoord van VVD en CDA beoogt het sociaal akkoord van 4 juni 2010 integraal uit te voeren. Dit betekent onder meer dat de AOW-leeftijd in 2020 naar 66 jaar gaat. Daarnaast wordt een aanpassing van het Witteveen-kader in 2013 voorgesteld aan de nieuwe pensioendatum (66 jaar).
bron: vbnet.nl

Rekenrente waardeoverdracht 2011

De rekenrente voor de berekening van de overdrachtswaarde 2011 is 2,984%. Dit betekent dat de overdrachtswaarde ten opzichte van 2010 voor vergelijkbare situaties belangrijk hoger zal zijn. Hierdoor zal de aanvullende koopsom die nodig is bij aanname van nieuw personeel aanzienlijk dalen.

Vijf pensioenfonden weigeren te korten

Vijf pensioenfondsen die een noodplan moesten indienen bij DNB, zijn niet van plan om uitkeringen aan hun gepensioneerden vanaf 1 januari 2011 te verlagen. Dit schrijft de Volkskrant. De krant baseert zich op een rondgang onder de veertien pensioenfondsen die voor 1 oktober een noodplan moesten indienen bij DNB.
bron: infinance.nl

Pensioenrechten verder onder druk

Pensioenfondsen krijgen er straks een argument bij om de komende jaren geen inflatiecorrectie te bieden op bestaande pensioencontracten, zo bevestigen betrokkenen uit de sector.
De strengere regels, waaraan wordt gewerkt op het ministerie van Sociale Zaken, moeten werknemers en gepensioneerden stimuleren hun verworven pensioenrechten in te ruilen voor een nieuw pensioencontract, waarin het pensioen meer afhankelijk wordt van het beleggingsresultaat. Dat is voor pensioenfondsen goedkoper.
bron: fdselections.nl

Iedere week publiceert Nationaal Pensioenweblog een selectie van het belangrijkste pensioen nieuws van de afgelopen week. Wij publiceren een korte samenvatting, zonder verder commentaar. Heb je tips voor de rubriek pensioen nieuws, neem gerust contact met ons op.

Informatie

  • Pensioen Algemeen
  • Vrijdag 8 oktober 2010

KennisHub

KennisHub Up-to-date

Hét abonnement om je kennis en vaardigheid met focus op (o.a.) Pensioen, Collectief Pensioen, Lijfrente, Echtscheiding, Estate Planning en Life Events, up-to-date te houden én door te ontwikkelen. Praktijk gericht, fiscaal georiënteerd, boordevol actualiteiten en PE-geaccrediteerd.

€ 28

p/m (vanaf) Meer Informatie
  • Goed voor 30+ PE-punten/uren per jaar
  • Volg tot 10 actualiteiten sessies per jaar
  • Onbeperkt inspirerende Masterclasses
  • Schrijf je in voor praktijkgerichte Workshops
  • Lees PE-geaccrediteerde artikelen vanuit je luie stoel
  • Stel je vraag aan onze experts
  • 100% online, geen reistijden en verloren uren
  • 21 dagen op proef en beslis daarna pas