Pensioennieuws 2010 selectie week 41

Brief Donner over aanpak pensioenproblematiek

Minister Donner heeft een brief aan de Tweede Kamer gestuurd over de aanpak van de pensioenproblematiek. Met die brief geeft de minister antwoord op de vraag van de Kamer welke wetswijzigingen nodig zouden zijn om de ingediende voorstellen (brief Donner d.d. 14 september 2010) aan te passen aan het pensioenakkoord. In zijn brief gaat de minister onder meer in op de levensverwachting, flexibilisering, aanvullende pensioenen en het Witteveenkader.
bron: vbportal.nl

De Jager verbiedt provisies

Minister van Financiën Jan Kees de Jager wil het mes zetten in provisies die verzekeraars en banken betalen aan onafhankelijke tussenpersonen. Hij stuurt deze week een brief met voorstellen naar de Tweede Kamer.
bron: fdselections.nl
Zie ook Provisieverbod en aftrekbaarheid van advieskosten pensioen

Rapport UPO-onderzoek 2008

De AFM heeft in een rapport de belangrijkste resultaten bekend gemaakt van een onderzoek naar de juistheid van informatieverstrekking op het UPO 2008 en het volgen van het UPO-model. Naar aanleiding van het onderzoek doet de AFM een oproep aan sociale partners om bestaande pensioenregelingen te versimpelen en bij nieuwe pensioenregelingen overgangs- en uitzonderingsregelingen zoveel mogelijk te vermijden. Vereenvoudiging stelt pensioenfondsen in staat begrijpelijke informatie te verstrekken aan (gewezen) deelnemers en pensioengerechtigden. Vereenvoudiging leidt ook tot kostenreductie en maakt het makkelijker pensioenen te administreren.
bron: AFM
Zie ook Uniforme pensioenopgave vaak fout

ZZP NL: geen pensioenregeling bij verzekeraars

ZZP Nederland is in gesprek met twee grote banken en enkele grote pensioenfondsen over een pensioenregeling voor zelfstandigen. De belangenorganisatie voor zzp’ers hoopt nog voor het einde van het jaar zo ver te zijn dat zij die kan aanbieden. De organisatie zegt bewust niet met verzekeraars te praten. 'Die hebben met woekerpolissen en hoge kosten zzp’ers die bij hen pensioenen regelden, op hoge kosten gejaagd’, aldus bestuurslid Leo Vollebregt.
bron: infinance.nl

Rapport waardeoverdracht nieuwe stijl

In oktober 2010 heeft de gezamelijke commissie van de drie pensioenkoepels VB, UvB en OPF en het Verbond van Verzekeraars het rapport Waardeoverdracht Nieuw Stijl (WONS) aan de Stichting van de Arbeid aangeboden.
bron: vbportal.nl

Daling levenproductie versnelt

De verkoop van individuele levensverzekeringen is in juli sterk teruggelopen: in totaal is voor € 338 (417) mln aan premies ontvangen uit nieuwe levenpolissen, 19% minder dan in juli vorig jaar. Het aantal nieuwe contracten is zelfs met een kwart teruggelopen tot iets meer dan 58.000 (77.000), zo blijkt uit de maandcijfers van het Centrum voor Verzekeringsstatistiek, onderdeel van het Verbond van Verzekeraars.
bron: amweb.nl


Iedere week publiceert Nationaal Pensioenweblog een selectie van het belangrijkste pensioen nieuws van de afgelopen week. Wij publiceren een korte samenvatting, zonder commentaar. Wil je pensioen nieuws bij ons aanmelden, neem gerust contact met ons op.

Informatie

  • Pensioen Algemeen
  • Vrijdag 15 oktober 2010

KennisHub

KennisHub Up-to-date

Hét abonnement om je kennis en vaardigheid met focus op (o.a.) Pensioen, Collectief Pensioen, Lijfrente, Echtscheiding, Estate Planning en Life Events, up-to-date te houden én door te ontwikkelen. Praktijk gericht, fiscaal georiënteerd, boordevol actualiteiten en PE-geaccrediteerd.

€ 28

p/m (vanaf) Meer Informatie
  • Goed voor 30+ PE-punten/uren per jaar
  • Volg tot 10 actualiteiten sessies per jaar
  • Onbeperkt inspirerende Masterclasses
  • Schrijf je in voor praktijkgerichte Workshops
  • Lees PE-geaccrediteerde artikelen vanuit je luie stoel
  • Stel je vraag aan onze experts
  • 100% online, geen reistijden en verloren uren
  • 21 dagen op proef en beslis daarna pas