Pensioennieuws 2010 selectie week 42

DNB laat pensioenen metaal toch intact

Metaalfonds PME hoeft per 1 januari zeer waarschijnlijk geen kortingen door te voeren op uitkeringen van gepensioneerden en opgebouwde rechten van deelnemers. De Nederlandsche Bank  geeft goedkeuring aan een alternatief herstelplan dat het pensioenfonds in september heeft voorgelegd.
bron: fdselections.nl

Levensloop op sterven na dood

Hoewel het CBS eerder dit jaar een opleving meldde in het aantal deelnemers aan Levensloop, laten verzekeraars de levensloopregeling steeds meer links liggen. Uit een klein maar veelzeggend onderzoek van Het Verzekeringsblad naar employee benefits (waaronder Levensloop) zien banken nog wel wat in de regeling, maar zijn verzekeraars zeer terughoudend en verre van actief in het aanbieden van producten voor wat ooit het paradepaardje van het CDA had moeten worden als het gaat om de financiering van 'quality time' voor het gezin en het combineren van werk en vrije tijd.
bron: vbnet.nl

Pensioenfondsen tonen belangstelling voor beleggen in 'supersnelwegen' kabinet

Het kabinet wil de komende jaren de aanleg van supersnelwegen door Nederland gaan voorbereiden en zelfs ter hand nemen. De snelwegen moeten privaat worden gefinancierd, bijvoorbeeld door pensioenfondsen. Die mogen dan rekenen op langjarige, vaste voor inflatie geïndexeerde opbrengsten via tolheffing.
bron: fdselections.nl

Wetsvoorstel Pensioenregister naar Tweede Kamer

Minister Donner van SZW heeft op 14 oktober 2010 het wetsvoorstel Pensioenregister (TK 32533) naar de Tweede Kamer gezonden. Het pensioenregister gaat het voor iedere burger mogelijk maken om via één website een totaaloverzicht te krijgen van alle bij pensioenfondsen en pensioenverzekeraars opgebouwde pensioenaanspraken én van de aanspraken op grond van de Algemene Ouderdomswet (AOW).  Het wetsvoorstel zorgt ervoor dat pensioenuitvoerders en de Sociale Verzekeringsbank (SVB) op verzoek van een burger door middel van het Pensioenregister gegevens dienen te verstrekken met betrekking tot pensioenaanspraken en aanspraken op grond van de Algemene Ouderdomswet .
bron: opf.nl

Consument wint zaak om gebrekkige informatievoorziening

De Commissie van Beroep van het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening heeft ook in hoger beroep een consument in het gelijk gesteld in zijn klacht over gebrekkige informatievoorziening omtrent de kosten van een beleggingsverzekering.
bron: vbnet.nl

Iedere week publiceert Nationaal Pensioenweblog een selectie van het belangrijkste pensioen nieuws van de afgelopen week. Wij publiceren een korte samenvatting, zonder commentaar. Wil je pensioen nieuws bij ons aanmelden, stuur een mail naar de redactie.

Informatie

  • Pensioen Algemeen
  • Vrijdag 22 oktober 2010

KennisHub

KennisHub Up-to-date

Hét abonnement om je kennis en vaardigheid met focus op (o.a.) Pensioen, Collectief Pensioen, Lijfrente, Echtscheiding, Estate Planning en Life Events, up-to-date te houden én door te ontwikkelen. Praktijk gericht, fiscaal georiënteerd, boordevol actualiteiten en PE-geaccrediteerd.

€ 28

p/m (vanaf) Meer Informatie
  • Goed voor 30+ PE-punten/uren per jaar
  • Volg tot 10 actualiteiten sessies per jaar
  • Onbeperkt inspirerende Masterclasses
  • Schrijf je in voor praktijkgerichte Workshops
  • Lees PE-geaccrediteerde artikelen vanuit je luie stoel
  • Stel je vraag aan onze experts
  • 100% online, geen reistijden en verloren uren
  • 21 dagen op proef en beslis daarna pas