Pensioennieuws 2010 selectie week 43

Pensioen Smit sterk verlaagd

Het pensioenfonds van havensleepdienst Smit is van plan 13,2% te korten op de pensioenrechten van de ruim 2000 deelnemers. Dat bevestigen verschillende betrokkenen tegenover het FD. Het gaat, voor zover bekend, om de meest ingrijpende maatregel bij de noodlijdende pensioenfondsen tot nu toe. Het pensioenfonds van Smit, circa euro 200 mln groot, is een van de veertien zwakke pensioenfondsen die deze zomer door oud-minister Donner van Sociale Zaken tot ingrijpen werd gemaand.
bron: fdselections.nl

Arbeidsovereenkomst mag stoppen bij pensioen

Het automatisch beëindigen van een arbeidsovereenkomst bij het bereiken van de pensioenleeftijd is niet in strijd met het EU-recht. Het Europees Hof van Justitie in Luxemburg heeft dit onlangs bepaald. Het Europese Hof deed zijn uitspraak op 12 oktober 2010  in een een zaak over een Duitse schoonmaakster, mevrouw Rosenbladt. Zij ging in beroep tegen het verbreken van haar arbeidscontract op haar 65e omdat er sprake zou zijn van leeftijdsdiscriminatie.
bron: opf.nl

Gepensioneerden gekort

Gepensioneerden in pensioenfondsen wacht een nieuwe domper. Het net aangetreden kabinet zal volgens ingewijden toestemming geven voor uitstelmaatregelen, waardoor het langer duurt voordat de uitkeringen aan de huidige gepensioneerden met de inflatie kunnen worden verhoogd. Werkgevers mogen volgend jaar van minister Henk Kamp van Sociale Zaken minder pensioenpremie afdragen dan volgens de regels nodig is. Daardoor nemen de tekorten van de fondsen toe, waardoor de kans op indexatie kleiner wordt.
bron: fdselections.nl

Iedere week publiceren wij op Nationaal Pensioenweblog een selectie van het belangrijkste pensioen nieuws van de afgelopen week. Wij publiceren een korte samenvatting zonder commentaar. Wil je pensioen nieuws bij ons aanmelden, neem dan contact met ons op.

Informatie

  • Pensioen Algemeen
  • Vrijdag 29 oktober 2010

KennisHub

KennisHub Up-to-date

Hét abonnement om je kennis en vaardigheid met focus op (o.a.) Pensioen, Collectief Pensioen, Lijfrente, Echtscheiding, Estate Planning en Life Events, up-to-date te houden én door te ontwikkelen. Praktijk gericht, fiscaal georiënteerd, boordevol actualiteiten en PE-geaccrediteerd.

€ 28

p/m (vanaf) Meer Informatie
  • Goed voor 30+ PE-punten/uren per jaar
  • Volg tot 10 actualiteiten sessies per jaar
  • Onbeperkt inspirerende Masterclasses
  • Schrijf je in voor praktijkgerichte Workshops
  • Lees PE-geaccrediteerde artikelen vanuit je luie stoel
  • Stel je vraag aan onze experts
  • 100% online, geen reistijden en verloren uren
  • 21 dagen op proef en beslis daarna pas