Pensioennieuws 2010 selectie week 44

Onderstaand tref je een overzicht aan van een selectie van het belangrijkste pensioen nieuws van de afgelopen week. Wij publiceren een korte samenvatting van het pensioen nieuws zonder commentaar. Deze week in het nieuws:

Spoeddebat: Tweede Kamer steunt pensioenmaatregel

Op 4 november jl. vond in de Tweede Kamer een spoeddebat plaats. Minister Kamp van SZW heeft, met steun van de Kamer, besloten dat pensioenfondsen in 2011 niet verplicht zijn om de premiegelden te gebruiken voor het herstel van hun dekkingsgraad. De maatregel voorkomt volgens Kamp een premiestijging van tientallen procenten en daarmee schade aan de economische groei.
bron: vbportal.nl

'Snel nieuwe pensioencontracten uitwerken'

Partijen moeten snel doorpakken met de uitwerking van de nieuwe pensioencontracten om het huidige pensioenstelsel houdbaar te maken voor de lange termijn. Sociale partners, de politiek en DNB zullen nauw moeten samenwerken om tot afspraken te komen over wat de beste aanpak is voor alle betrokkenen van een fonds, schrijven acht hoogleraren, onder wie Lans Bovenberg, Jean Frijns en Kees Goudswaard, in een open brief.
bron: infinance.nl http://www.infinance.nl/2514/InFinanceDaily-landingspagina.html?fzine_id=9923

Ook mes in pensioen notarispersoneel

Tijdens de hoorzitting naar de financiële problemen van pensioenfondsen in Tweede Kamer maakte mr J. Loof, werkgeverssecretaris van Bedrijfspensioenfonds voor medewerkers in het notariaat, bekend dat de 22.000 deelnemers per 1 januari gekort gaan worden in het pensioenrechten. Hoeveel de korting gaat bedragen is nog niet bekend. Als maximum is 6,8 procent genoemd.
bron: infinance.nl

Nederlander overschat eigen pensioenkennis

"Twee derde van de Nederlandse werknemers is niet pensioenbewust. Slechts 12% van de mensen die in loondienst werken, is volledig 'pensioenbewust', terwijl het pensioenstelsel onder druk staat en consumenten nu echt serieus naar hun oudedagsvoorziening moeten gaan kijken", zo concludeert CentiQ gisteren tijdens een platformbijeenkomst in Den Haag.
bron: vbnet.nl

Gratis actuariële pensioensoftware

Transsurance B.V. uit Best heeft deze week een gratis actuarieel rekenprogramma gelanceerd. Met de online software kan pensioen voor de werknemer en dga berekend worden (inclusief berekening van de pensioenvverplichting in eigen beheer). Naast een pensioenmodule is er ook een lijfrentemodule en een bankspaarmodule. Modules echtscheiding en premiepensioen zijn in ontwikkeling.
123pensioenberekenen.nl

NHP: provisieverbod leidt tot onderverzekering

Het door Minister De Jager aangekondigde provisieverbod voor hypotheek-en pensioengerelateerde financiële producten leidt tot onderverzekering bij mensen met lagere inkomens. Dit blijkt uit ervaringscijfers van Nationale HypotheekPas die eerdere berichtgeving van het Nibud hierover bevestigen, aldus NHP-directeur Elian Smits.
bron: infinance.nl

Vergrijzing onder vakbondsleden

In 2010 telden de vakverenigingen 1,87 miljoen leden. Dat waren er 17.000 minder dan een jaar eerder. De laatste vijftien jaar is het aantal vakbondsleden vrijwel stabiel. Omdat de werkzame beroepsbevolking in die periode sterk is toegenomen, daalt echter de organisatiegraad. Het aantal vakbondsleden dat jonger is dan 25 jaar, is dit jaar gedaald naar bijna 4%.
bron: vbnet.nl

Informatie

  • Pensioen Algemeen
  • Vrijdag 5 november 2010

KennisHub

KennisHub Up-to-date

Hét abonnement om je kennis en vaardigheid met focus op (o.a.) Pensioen, Collectief Pensioen, Lijfrente, Echtscheiding, Estate Planning en Life Events, up-to-date te houden én door te ontwikkelen. Praktijk gericht, fiscaal georiënteerd, boordevol actualiteiten en PE-geaccrediteerd.

€ 28

p/m (vanaf) Meer Informatie
  • Goed voor 30+ PE-punten/uren per jaar
  • Volg tot 10 actualiteiten sessies per jaar
  • Onbeperkt inspirerende Masterclasses
  • Schrijf je in voor praktijkgerichte Workshops
  • Lees PE-geaccrediteerde artikelen vanuit je luie stoel
  • Stel je vraag aan onze experts
  • 100% online, geen reistijden en verloren uren
  • 21 dagen op proef en beslis daarna pas