Pensioennieuws 2010 selectie week 47

Onderstaand tref je een overzicht aan van een selectie van het belangrijkste pensioen nieuws van de afgelopen week. Wij publiceren een korte samenvatting van het pensioen nieuws zonder commentaar. Deze week in het nieuws:

Opinie: Pensioenland informeert deelnemers niet adequaat

Niet meer van deze tijd is de wijze waarop de pensioensector communiceert. Dit gaat niet alleen ten koste van de kwaliteit van de dienstverlening, maar ondermijnt ook het draagvlak voor verhoging van premies of vrijwillig bijsparen. Fondsen communiceren naar de letter van de wet, maar houden geen rekening met de wensen van de deelnemer van de 21ste eeuw. Het zijn juist de jongeren die aangeven dat ze meer informatie over hun pensioen willen, zo blijkt uit onderzoek.
bron: fdselections.nl

Nederlander wil geen salaris inleveren voor beter pensioen

Nederlandse werknemers zijn veel minder dan hun Europese collega’s bereid loon in te leveren in ruil voor een beter pensioen. Terwijl gemiddeld de helft van alle Europeanen salaris wil opofferen voor een hogere pensioenbijdrage van hun werkgever, is dat in Nederland niet meer dan 27 procent. Dat blijkt uit onderzoek naar secundaire arbeidsvoorwaarden door Aon Hewitt onder 7.579 werknemers uit tien Europese landen, waaronder 752 Nederlanders.
bron: managersonline.nl

Pensioenleeftijd stabiel op 62 jaar

Ondanks alle pogingen om mensen langer aan het werk te houden, ligt de gemiddelde leeftijd waarop werknemers met pensioen gaan nog steeds ver onder de 65 jaar. Volgens cijfers van het CBS waren in 2008 bijna vier op de vijf werknemers die met pensioen gingen, jonger dan 65 jaar. In totaal gingen er dat jaar bijna 68.000 werknemers met pensioen, ongeveer net zo veel als in 2007.
bron: vbnet.nl

Intermediair weggezet door Tweede Kamer

De lobby van het Nederlandse intermediair inzake het provisiedebat heeft niets opgeleverd, integendeel. Het provisieverbod voor complexe producten zal er komen. Voor schadeverzekeringen blijft provisie gewoon toegestaan, maar bonussen worden wel verboden.
bron: infinance.nl

Informatie

  • Pensioen Algemeen
  • Vrijdag 26 november 2010

KennisHub

KennisHub Up-to-date

Hét abonnement om je kennis en vaardigheid met focus op (o.a.) Pensioen, Collectief Pensioen, Lijfrente, Echtscheiding, Estate Planning en Life Events, up-to-date te houden én door te ontwikkelen. Praktijk gericht, fiscaal georiënteerd, boordevol actualiteiten en PE-geaccrediteerd.

€ 28

p/m (vanaf) Meer Informatie
  • Goed voor 30+ PE-punten/uren per jaar
  • Volg tot 10 actualiteiten sessies per jaar
  • Onbeperkt inspirerende Masterclasses
  • Schrijf je in voor praktijkgerichte Workshops
  • Lees PE-geaccrediteerde artikelen vanuit je luie stoel
  • Stel je vraag aan onze experts
  • 100% online, geen reistijden en verloren uren
  • 21 dagen op proef en beslis daarna pas