Pensioennieuws 2010 selectie week 49

Onderstaand tref je een overzicht aan van een selectie van het belangrijkste pensioen nieuws van de afgelopen week. Wij publiceren een korte samenvatting van het pensioen nieuws zonder commentaar. Deze week in het nieuws:

Pensioen niet veel beter bij rentestijging

Pensioenfondsen profiteren weinig van de sterke stijging van de rente. Dat komt omdat ze onder druk van de Nederlandsche Bank (DNB) ze een steeds groter deel van het 'renterisico' hebben afgedekt. Pensioenfondsen beperken hiermee de schade als de rente daalt. Momenteel stijgt de rente echter juist sterk, 1%-punt sinds september. Dat is gunstig voor de dekkingsgraad maar desastreus voor de rentecontracten.
bron: fdselections.nl

67 is een haalbare kaart

Een meerderheid van de Nederlandse werknemers verwacht zonder grote problemen tot 67 jaar te zullen doorwerken. Dat wijst onderzoek van GfK in opdracht van het Verbond van Verzekeraars uit. Wel moet dan de werkbelasting worden aangepast via vermindering van het aantal uren of wijziging van de functie. Het nut van een periodiek inzetbaarheidsonderzoek om in goede gezondheid de verhoogde pensioenleeftijd te kunnen halen, wordt daarbij vrij breed ingezien.
bron: vbnet.nl

Kamp informeert Tweede Kamer over pensioenplannen

Minister Kamp heeft een brief aan de Kamer gestuurd, betreffende de prioriteiten en planning 2011.
Lees hier de brief

VVD wil zzp'er langer fiscaal voordelig pensioen laten sparen

Ex-werknemers die zelfstandig worden binnen dezelfde sector en geen personeel in dienst hebben, moeten tot tien jaar in hun oude pensioenfonds kunnen blijven. Deze zzp'ers moeten dan dezelfde fiscale voordelen als werknemers krijgen. Dat wil de VVD.
bron: fdselections.nl

Levenproductie dit jaar op -16%

De verkoop van individuele levensverzekeringen is in september verder teruggelopen. Met een totale omzet van € 268 (329) mln komt de productie bijna 19% lager uit dan in september vorig jaar. Het aantal nieuwe polissen gaat met 15% achteruit tot 56.300 (66.100). Na driekwart jaar staat de teller voor de levenproductie op -16%.
bron: amweb.nl

Financiering Voortzetting Pensioenverzekering (FVP) per 1 januari 2011

Per 1 januari 2011 eindigt de instroom in de FVP bijdrageregeling: werknemers van 40 jaar of ouder die op of na 1 januari 2011 WW gerechtigd worden, komen niet meer in aanmerking voor een bijdrage op grond van de FVP-bijdrageregeling. De Stichting betaalt onder voorwaarden oudere werklozen gratis een bijdrage om hun pensioenbreuk te beperken. Nieuwe werklozen kunnen dus geen gebruik meer maken van deze regeling.

Informatie

  • Pensioen Algemeen
  • Vrijdag 10 december 2010

KennisHub

KennisHub Up-to-date

Hét abonnement om je kennis en vaardigheid met focus op (o.a.) Pensioen, Collectief Pensioen, Lijfrente, Echtscheiding, Estate Planning en Life Events, up-to-date te houden én door te ontwikkelen. Praktijk gericht, fiscaal georiënteerd, boordevol actualiteiten en PE-geaccrediteerd.

€ 28

p/m (vanaf) Meer Informatie
  • Goed voor 30+ PE-punten/uren per jaar
  • Volg tot 10 actualiteiten sessies per jaar
  • Onbeperkt inspirerende Masterclasses
  • Schrijf je in voor praktijkgerichte Workshops
  • Lees PE-geaccrediteerde artikelen vanuit je luie stoel
  • Stel je vraag aan onze experts
  • 100% online, geen reistijden en verloren uren
  • 21 dagen op proef en beslis daarna pas