Pensioennieuws 2010 selectie week 50

Onderstaand tref je een overzicht aan van een selectie van het belangrijkste pensioen nieuws van de afgelopen week. Wij publiceren een korte samenvatting van het pensioen nieuws zonder commentaar. Deze week in het nieuws:

Pensioenbeleggingen in obligaties bereiken EUR 300 miljard in derde kwartaal

Nederlandse pensioenfondsen hebben eind september 2010 ruim € 300 miljard belegd in obligaties. Het totale belegde pensioenvermogen bedroeg ruim € 675 miljard, zo blijkt uit gegevens van DNB. Obligaties zijn de omvangrijkste beleggingscategorie, gevolgd door de aandelenportefeuille met een omvang van € 216 miljard.
bron: DNB

Zwitserleven weer winnaar IG&H-pensioenonderzoek

Zwitserleven is voor de derde keer op rij als eerste uit de bus gekomen bij het Performance Onderzoek Pensioenverzekeraars (POP) van IG&H. Dat onderzoek wordt sinds 2008 gehouden. Volgens de SNS Reaal-dochter is de hoge score onder meer te danken aan de administratieve verwerking.
bron: amweb.nl

‘Kennis van code bij kleine pensioenfondsen ondermaats’

De commissie-Streppel kraakt in haar rapport harde noten over het gebrek aan kennis van de code voor goed ondernemingsbestuur (code-Frijns, voorheen code-Tabaksblat) bij de kleine pensioenfondsen. Zij voldoen onder meer niet aan de regels over transparantie rond stemgedrag en zijn in het algemeen slecht op de hoogte van de bepalingen in deze code.
bron: fdselections.nl

Voorkeuren van pensioendeelnemers

Werknemers zijn bereid fors hogere premies te betalen voor een gegarandeerde pensioenuitkering. Zij lijken meer waarde te hechten aan een gegarandeerd pensioen dan aan bijvoorbeeld handhaving van de pensioenleeftijd op 65 jaar. Dit blijkt uit een recente peiling onder de Nederlandse bevolking met het DNB Household Survey.  Werknemers koesteren te optimistische verwachtingen over hun toekomstige pensioenuitkering, is een andere uitkomst van het onderzoek.
bron: DNB

Informatie

  • Pensioen Algemeen
  • Vrijdag 17 december 2010

KennisHub

KennisHub Up-to-date

Hét abonnement om je kennis en vaardigheid met focus op (o.a.) Pensioen, Collectief Pensioen, Lijfrente, Echtscheiding, Estate Planning en Life Events, up-to-date te houden én door te ontwikkelen. Praktijk gericht, fiscaal georiënteerd, boordevol actualiteiten en PE-geaccrediteerd.

€ 28

p/m (vanaf) Meer Informatie
  • Goed voor 30+ PE-punten/uren per jaar
  • Volg tot 10 actualiteiten sessies per jaar
  • Onbeperkt inspirerende Masterclasses
  • Schrijf je in voor praktijkgerichte Workshops
  • Lees PE-geaccrediteerde artikelen vanuit je luie stoel
  • Stel je vraag aan onze experts
  • 100% online, geen reistijden en verloren uren
  • 21 dagen op proef en beslis daarna pas