Pensioennieuws 2011 selectie week 1

Iedere week publiceert Nationaal Pensioenweblog een selectie van het belangrijkste pensioen nieuws van de afgelopen week. Wij publiceren een korte samenvatting van het pensioen nieuws zonder commentaar. Deze week in het nieuws:

Kamp opent pensioenregister

Minister Henk Kamp van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft vandaag de website mijnpensioenoverzicht.nl officieel in gebruik genomen. Ook gaf de minister het startschot voor de nationale massamediale campagne die het bestaan en de inhoud van mijnpensioenoverzicht.nl bij het grote publiek bekend zal maken.
bron: infinance.nl

Nederlander wil geen loon inleveren voor beter pensioen

De gemiddelde Nederlander wil geen loon inleveren om zo een beter pensioen te krijgen. Dat blijkt uit onderzoek naar secundaire arbeidsvoorwaarden door Aon Hewitt. Aon Hewitt hield het onderzoek onder 7.579 werknemers uit tien Europese landen, waaronder 752 Nederlanders. De Nederlanders staan minder open voor salarisingrepen.
bron: managersonline.nl

Jonge ambtenaren laken pensioenstelsel

Het huidige pensioensysteem verdeelt de lasten niet eerlijk tussen ouderen en jongeren. Dat stellen verschillende organisaties van jonge ambtenaren in een open brief aan de Pensioenkamer, het orgaan waarin werkgevers en werknemers over pensioenen onderhandelen.
bron: fdselections.nl

Gouden Spaarvarken opnieuw voor MoneYou

Het Gouden Spaarvarken, de prijs voor de best renderende spaarrekening zonder beperkende voorwaarden, is dit jaar opnieuw gewonnen door MoneYou. Over heel 2010 heeft de MoneYou spaarrekening een effectieve rente opgeleverd van 2,33 procent. De tweede en derde plaats worden ingenomen door de Allianz Pro rekening (2,31 procent) en de NIBC Direct Internetspaarrekening (2,30 procent).
bron: infinance.nl

Informatie

  • Pensioen Algemeen
  • Vrijdag 7 januari 2011

KennisHub

KennisHub Up-to-date

Hét abonnement om je kennis en vaardigheid met focus op (o.a.) Pensioen, Collectief Pensioen, Lijfrente, Echtscheiding, Estate Planning en Life Events, up-to-date te houden én door te ontwikkelen. Praktijk gericht, fiscaal georiënteerd, boordevol actualiteiten en PE-geaccrediteerd.

€ 28

p/m (vanaf) Meer Informatie
  • Goed voor 30+ PE-punten/uren per jaar
  • Volg tot 10 actualiteiten sessies per jaar
  • Onbeperkt inspirerende Masterclasses
  • Schrijf je in voor praktijkgerichte Workshops
  • Lees PE-geaccrediteerde artikelen vanuit je luie stoel
  • Stel je vraag aan onze experts
  • 100% online, geen reistijden en verloren uren
  • 21 dagen op proef en beslis daarna pas