Pensioennieuws 2011 selectie week 10

Iedere week publiceert Nationaal Pensioenweblog een selectie van het belangrijkste pensioen nieuws van de afgelopen week. Wij publiceren een korte samenvatting van het pensioen nieuws zonder commentaar. Deze week in het nieuws:

Vakbonden willen af van oude belofte over pensioen

Vakbonden willen werknemers kunnen dwingen om afstand te doen van hun oude pensioenrechten. Dit blijkt uit gesprekken met MHP en CNV. Het ministerie van Sociale Zaken moet de pensioenwet volgens de bonden aanpassen, maar minister Henk Kamp zou daarvoor terugschrikken.
bron: fdselections.nl

Pensioenbeleggers krijgen de handen vrij bij nieuwe regeling

Pensioenfondsen krijgen carte blanche, tenminste als het pensioenakkoord zo gaat worden zoals het nu op de tekentafel van werkgevers en vakbonden ligt. Daarin staat dat pensioendeelnemers geen harde toezeggingen meer krijgen. Tevens worden de opgebouwde pensioenrechten en al ingegane uitkeringen altijd met de inflatie verhoogd - zij het dat tussentijdse kortingen deze ophogingen teniet kunnen doen.
bron: fdselections.nl

Planning ministerie van SZW voor 2011

Minister Kamp heeft een brief naar de Tweede Kamer gestuurd met de planning van het ministerie van SZW voor 2011. In de bijlage In te dienen wetsvoorstellen staat dat de wijziging van de Pensioenwet in verband met nieuwe bestuursmodellen is gepland voor het derde kwartaal van dit jaar. (pagina 7)
De hoofdlijnen van de wijzigingen van de Pensioenwet en de herziening van het FTK staan volgens de bijlage In te dienen beleidsstukken gepland voor het tweede kwartaal van 2011, zo spoedig mogelijk na het sluiten van het sociaal akkoord van de sociale partners. (pagina 4)
bron: opf.nl

Onderzoek oorzaken gebrekkige pensioenopbouw zzp’ers

Minister Kamp (SZW) heeft, mede namens minister Verhagen (EZL&I) en staatssecretaris Weekers (FIN), een brief aan de Tweede Kamer gestuurd als reactie op het SER-advies over zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers) van oktober 2010. In de brief staat dat het kabinet gaat onderzoeken waarom (zzp'ers) weinig aandacht hebben voor hun pensioenopbouw. Onder meer wordt bekeken of de huidige pensioenvoorzieningen aansluiten op de behoefte van zzp’ers. Het kabinet vindt het essentieel dat onnodige belemmeringen worden weggenomen en dat administratieve lasten worden verminderd. Daarnaast zijn goede faciliteiten essentieel voor het scheppen van een gunstig ondernemersklimaat. Ook wil het kabinet bevorderen dat kleine ondernemers meer kans op opdrachten krijgen.
bron: vbportal.nl

Informatie

  • Pensioen Algemeen
  • Vrijdag 11 maart 2011

KennisHub

KennisHub Up-to-date

Hét abonnement om je kennis en vaardigheid met focus op (o.a.) Pensioen, Collectief Pensioen, Lijfrente, Echtscheiding, Estate Planning en Life Events, up-to-date te houden én door te ontwikkelen. Praktijk gericht, fiscaal georiënteerd, boordevol actualiteiten en PE-geaccrediteerd.

€ 28

p/m (vanaf) Meer Informatie
  • Goed voor 30+ PE-punten/uren per jaar
  • Volg tot 10 actualiteiten sessies per jaar
  • Onbeperkt inspirerende Masterclasses
  • Schrijf je in voor praktijkgerichte Workshops
  • Lees PE-geaccrediteerde artikelen vanuit je luie stoel
  • Stel je vraag aan onze experts
  • 100% online, geen reistijden en verloren uren
  • 21 dagen op proef en beslis daarna pas