Pensioennieuws 2011 selectie week 14

Nationaal Pensioenweblog publiceert iedere week een selectie van het belangrijkste pensioen nieuws. Wij publiceren een korte samenvatting van het pensioen nieuws met een link naar het oorspronkelijke artikel. Deze week in het nieuws:

Jongerius zet overleg stil in akkoord over pensioenen

De onderhandelingen over de uitwerking van het pensioenakkoord liggen voorlopig stil. Vakcentrale FNV neemt in ieder geval twee weken de tijd om eerst intern overleg te plegen met de ‘achterban, de leden en de kaderleden’.
bron: fdselections.nl

VUT-heffing van de baan

Staatssecretaris Weekers van Financiën heeft een extra vut-heffing die met terugwerkende kracht aan vervroegd uitgetreden werknemers zou worden opgelegd, van tafel gehaald. Weekers geeft daarmee gehoor aan bezwaren van o.a. werkgevers en het Verbond van Verzekeraars die vinden dat ontslagen werknemers door de strafheffing zwaar kunnen worden gedupeerd.
bron: vbnet.nl

DNB noemt situatie bij Leven "ernstig"

DNB vindt de situatie bij levensverzekeraars ernstig. Zo blijkt uit het jaarverslag van de toezichthouder. De toezichthouder adviseert het verleggen van de focus naar collectieve pensioencontracten. President Wellink: "De levensverzekeraars staan eveneens voor grote uitdagingen. Saneren, consolideren en herpositioneren zijn hier de sleutelwoorden. Bovendien moet de sector zich voorbereiden op een nieuw toezichtkader dat eveneens om grotere buffers vraagt".
bron: vbnet.nl

Pensioenfondsen kochten per saldo aandelen bij tijdens crisis

De veertig grootste Nederlandse pensioenfondsen hebben op het hoogtepunt van de financiële crisis per saldo voor 1,8 miljard euro aandelen bijgekocht. Dit blijkt uit onderzoek van De Nederlandsche Bank (DNB).
bron: dnb.nl

Informatie

  • Pensioen Algemeen
  • Vrijdag 8 april 2011

KennisHub

KennisHub Up-to-date

Hét abonnement om je kennis en vaardigheid met focus op (o.a.) Pensioen, Collectief Pensioen, Lijfrente, Echtscheiding, Estate Planning en Life Events, up-to-date te houden én door te ontwikkelen. Praktijk gericht, fiscaal georiënteerd, boordevol actualiteiten en PE-geaccrediteerd.

€ 28

p/m (vanaf) Meer Informatie
  • Goed voor 30+ PE-punten/uren per jaar
  • Volg tot 10 actualiteiten sessies per jaar
  • Onbeperkt inspirerende Masterclasses
  • Schrijf je in voor praktijkgerichte Workshops
  • Lees PE-geaccrediteerde artikelen vanuit je luie stoel
  • Stel je vraag aan onze experts
  • 100% online, geen reistijden en verloren uren
  • 21 dagen op proef en beslis daarna pas