pensioennieuws 2011 selectie week 15

Nationaal Pensioenweblog publiceert iedere week een selectie van het belangrijkste pensioen nieuws. Wij publiceren een korte samenvatting van het pensioen nieuws met een link naar het oorspronkelijke artikel. Deze week in het nieuws:

Jongeren ergeren zich aan dwarse bonden

De jongerenbonden zetten zich af tegen de bonden die dwarsliggen bij de onderhandelingen tussen werkgevers en werknemers over het pensioenakkoord.
bron: fdselections.nl

De Jager: klant centraal binnen financiële dienstverlening

De klant moet centraal komen te staan binnen de financiële dienstverlening. Dat schrijft Minister De Jager in een brief aan de Tweede Kamer waarin hij maatregelen aankondigt voor grotere transparantie van dienstverlening en de verdere uitwerking van het provisieverbod. De Jager heeft intensief samengewerkt met de AFM om tot dit pakket te komen.

Lees hier de brief van De Jager aan de Tweede Kamer

Driekwart pensioenadviseurs kapt er mee

Van de tussenpersonen die nu pensioenadvies geven, stopt naar verwachting driekwart na invoering van de nieuwe pensioenvergunning van de AFM. De vaktechnische eisen en de verplichte minimumhoeveelheid adviesgesprekken zullen veel tussenpersonen doen besluiten hun pensioenportefeuille te beëindigen. Aegon Intermediair is inmiddels in gesprek met zijn klanten over doorgaan of stoppen.
bron: infinance.nl

AFM onderzoeksrapport Kosten pensioenfondsen verdienen meer aandacht

Door betere kostenbeheersing kunnen vooral kleinere en middelgrote pensioenfondsen hun pensioenvermogen op termijn aanzienlijk verhogen. De meeste pensioenfondsen hebben nu nog onvoldoende inzicht in hun kosten, terwijl de impact daarvan op het pensioenvermogen groot is. Dit blijkt uit een verkennend onderzoek van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) naar de hoogte en impact van administratie- en beleggingskosten bij pensioenfondsen. Veel fondsen ontwikkelen al goede initiatieven om kosten te besparen, maar lopen hierbij soms ook tegen praktische en wettelijke drempels aan.
bron: afm.nl

Informatie

  • Pensioen Algemeen
  • Vrijdag 15 april 2011

KennisHub

KennisHub Up-to-date

Hét abonnement om je kennis en vaardigheid met focus op (o.a.) Pensioen, Collectief Pensioen, Lijfrente, Echtscheiding, Estate Planning en Life Events, up-to-date te houden én door te ontwikkelen. Praktijk gericht, fiscaal georiënteerd, boordevol actualiteiten en PE-geaccrediteerd.

€ 28

p/m (vanaf) Meer Informatie
  • Goed voor 30+ PE-punten/uren per jaar
  • Volg tot 10 actualiteiten sessies per jaar
  • Onbeperkt inspirerende Masterclasses
  • Schrijf je in voor praktijkgerichte Workshops
  • Lees PE-geaccrediteerde artikelen vanuit je luie stoel
  • Stel je vraag aan onze experts
  • 100% online, geen reistijden en verloren uren
  • 21 dagen op proef en beslis daarna pas