Pensioennieuws 2011 selectie week 26

Jongeren niet solidair bij pensioen

Van de ondervraagde jongeren vindt 57% dat iedere Nederlander alleen zou moeten sparen voor zijn eigen pensioen. 16% is het niet eens en 27% neutraal. Dat is, zo meldt Infinance.nl één van de uitkomsten van een internet-enquête over risicobewust-zijn en solidariteit van het Verbond van Verzekeraars onder 500 jongeren tussen de 17 en 25 jaar.

Pensioenakkoord zorgt voor daling koopkracht

Voor wie straks toch met 65 jaar met pensioen gaat, zal de koopkracht over zijn resterende leven met 6 tot 7% dalen, zo blijkt uit een berekening van het CPB. Werknemers krijgen de mogelijkheid AOW op te nemen op 65-jarige leeftijd, ook na de verhoging van de wettelijke AOW-leeftijd naar 66 jaar en later naar 67 jaar. Verder heeft het CPB ook gekeken naar de positie van jongeren in het pensioenakkoord. Zij zien 3 factoren die ten nadele van jongeren kunnen uitwerken. Allereerst een te gunstige waardering van de verplichtingen, ten tweede een vermindering van de bufferopbouw en tenslotte de prikkel tot het nemen van extra risico’s om zo de waarde van de verplichtingen te verminderen. bron: vbnet

AOW-partnertoeslag per 1 augustus omlaag

De AOW-partnertoeslag gaat met ingang van 1 augustus 2011 met 10% omlaag. Huishoudens met een gezamenlijk inkomen tot ongeveer € 30.000 vallen buiten deze maatregel.

Eerste PPI-vergunning verleend

De Nederlandsche Bank heeft 24 juni 2011 de eerste vergunning aan een premiepensioeninstelling (PPI) verleend. De vergunning is verleend aan BeFrank PPI N.V. Sinds het van kracht worden van de wet voor PPI’s op 1 januari 2011 zijn zes vergunningaanvragen voor PPI’s ingediend bij DNB. Er lopen nu nog vijf vergunningaanvragen waarvan de meerderheid in het tweede kwartaal 2011 is ingediend.

Informatie

  • Pensioen Algemeen
  • Vrijdag 1 juli 2011

KennisHub

KennisHub Up-to-date

Hét abonnement om je kennis en vaardigheid met focus op (o.a.) Pensioen, Collectief Pensioen, Lijfrente, Echtscheiding, Estate Planning en Life Events, up-to-date te houden én door te ontwikkelen. Praktijk gericht, fiscaal georiënteerd, boordevol actualiteiten en PE-geaccrediteerd.

€ 28

p/m (vanaf) Meer Informatie
  • Goed voor 30+ PE-punten/uren per jaar
  • Volg tot 10 actualiteiten sessies per jaar
  • Onbeperkt inspirerende Masterclasses
  • Schrijf je in voor praktijkgerichte Workshops
  • Lees PE-geaccrediteerde artikelen vanuit je luie stoel
  • Stel je vraag aan onze experts
  • 100% online, geen reistijden en verloren uren
  • 21 dagen op proef en beslis daarna pas