Pensioennieuws 2011 selectie week 3

Iedere week publiceert Nationaal Pensioenweblog een selectie van het belangrijkste pensioen nieuws van de afgelopen week. Wij publiceren een korte samenvatting van het pensioen nieuws zonder commentaar. Deze week in het nieuws:

Pensioenfonds zint op opheffing

Een derde van de ondernemingspensioenfondsen in Nederland overweegt serieus zichzelf te liquideren en zich onder te brengen bij een verzekeraar. Eén op de vijf fondsen acht bovendien de kans 'zeer groot' dat die liquidatie binnen twee jaar plaatsvindt en nog eens 8% noemt die kans 'groot'.
bron: fdselections.nl

Adfiz vreest oneerlijke concurrentie in pensioenmarkt

Niet nodig en oneerlijke concurrentie in de hand werkend. Zo typeert Adfiz een voorgenomen wijziging van de Wet Bpf die het mogelijk moet maken dat aanbieders van financiële producten de naam van een verplicht gesteld pensioenfonds onder voorwaarden kunnen gaan gebruiken.
bron: vbnet.nl

Instroom FVP-regeling per 1 januari 2011 beëindigd

Per 1 januari 2011 is de instroom in de FVP-regeling definitief beëindigd. Werknemers die op of na 1 januari 2011 WW-gerechtigd worden, komen niet meer in aanmerking voor een FVP-bijdrage. Met deze bijdrage konden sinds 1989 de pensioenvoorzieningen voor werkloze werknemers van 40 jaar of ouder worden voortgezet.
bron: vbportal.nl

Business Class en pensioen

Vanaf zondag 23 januari 2011 zal Theo Gommer een reeks pensioenbijdragen leveren in het televisieprogramma Business Class, hét ondernemersprogramma van Harry Mens. Gommer zal in zijn bijdragen ingaan op verschillende pensioenonderwerpen en de huidige pensioenproblematiek. Business Class wordt uitgezonden op zondagochtend om 11.00 uur op RTL 7.

Bijna één op vijf financiële dienstverleners voldoet niet aan vakbekwaamheidseisen

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) stelt dat bijna één op de vijf financiële dienstverleners niet voldoet aan de vakbekwaamheidseisen. Die stelling is gebaseerd op onderzoek in 2010 onder 450 willekeurig geselecteerde adviseurs en bemiddelaars. Met name de PE-certificaten zijn vaak niet op orde.
bron: amweb.nl

Informatie

  • Pensioen Algemeen
  • Vrijdag 21 januari 2011

KennisHub

KennisHub Up-to-date

Hét abonnement om je kennis en vaardigheid met focus op (o.a.) Pensioen, Collectief Pensioen, Lijfrente, Echtscheiding, Estate Planning en Life Events, up-to-date te houden én door te ontwikkelen. Praktijk gericht, fiscaal georiënteerd, boordevol actualiteiten en PE-geaccrediteerd.

€ 28

p/m (vanaf) Meer Informatie
  • Goed voor 30+ PE-punten/uren per jaar
  • Volg tot 10 actualiteiten sessies per jaar
  • Onbeperkt inspirerende Masterclasses
  • Schrijf je in voor praktijkgerichte Workshops
  • Lees PE-geaccrediteerde artikelen vanuit je luie stoel
  • Stel je vraag aan onze experts
  • 100% online, geen reistijden en verloren uren
  • 21 dagen op proef en beslis daarna pas