Pensioennieuws 2011 selectie week 36

Vervroegd met pensioen en toch doorwerken

Als een werknemer zijn pensioen vervroegd (tot minimaal 60 jaar) mag hij daarnaast blijven werken, zo staat in een besluit van 30 augustus 2011 van staatssecretaris Weekers van Financiën. Vervroeging van pensioen was tot op heden alleen toegestaan indien en voorzover er werd gestopt met werken. Deze eis is nu komen te vervallen. Financiën doet dit "om knelpunten in de huidige uitvoeringspraktijk weg te nemen" en "arbeidsparticipatie van oudere werknemers te stimuleren". Er is wel een grens gesteld, het inkomen (pensioen en salaris) mag niet meer zijn dan het oorspronkelijke salaris. Een salarisverhoging voor jezelf organiseren door je pensioen (gedeeltelijk) in te laten gaan zit er dus niet in.

Kritiek Verbond Verzekeraars op campagne Pensioenfederatie

Het Verbond van Verzekeraars is niet gelukkig met de uitleg die de Pensioenfederatie deze week heeft gegeven om bij deelnemers van pensioenfondsen vooroordelen weg te nemen. Het Verbond vindt dat pensioenfondsen andere pensioenaanbieders als banken en verzekeraars ten onrechte als duurder afschilderen, zo was deze week te lezen op AMweb.nl. Ze noemt de verklaring waarin wordt uitgelegd dat de kosten van pensioenfondsen niet zo hoog zijn als velen denken, een poging het eigen profiel op te poetsen door zich af te zetten tegen anderen.

Nederland klaar voor ander pensioenstelsel

68% van de Nederlanders ziet in dat het pensioenstelsel moet veranderen omdat het onbetaalbaar wordt (34%), of omdat anders de jongere generatie niets overhoudt (ook 34%). Dit blijkt uit een onderzoek van FNV.Zij heeft het onderzoek uit laten voeren omdat zij het naar eigen zeggen “belangrijk vindt om te weten hoe Nederland aankijkt tegen pensioenen en het pensioenakkoord”. bron: vbnet.nl

Informatie

  • Pensioen Algemeen
  • Vrijdag 9 september 2011

KennisHub

KennisHub Up-to-date

Hét abonnement om je kennis en vaardigheid met focus op (o.a.) Pensioen, Collectief Pensioen, Lijfrente, Echtscheiding, Estate Planning en Life Events, up-to-date te houden én door te ontwikkelen. Praktijk gericht, fiscaal georiënteerd, boordevol actualiteiten en PE-geaccrediteerd.

€ 28

p/m (vanaf) Meer Informatie
  • Goed voor 30+ PE-punten/uren per jaar
  • Volg tot 10 actualiteiten sessies per jaar
  • Onbeperkt inspirerende Masterclasses
  • Schrijf je in voor praktijkgerichte Workshops
  • Lees PE-geaccrediteerde artikelen vanuit je luie stoel
  • Stel je vraag aan onze experts
  • 100% online, geen reistijden en verloren uren
  • 21 dagen op proef en beslis daarna pas