Pensioennieuws 2011 selectie week 4

Iedere week publiceert Nationaal Pensioenweblog een selectie van het belangrijkste pensioen nieuws van de afgelopen week. Wij publiceren een korte samenvatting van het pensioen nieuws zonder commentaar. Deze week in het nieuws:

Vastgoed en private equity stuwen pensioenen

Private equity, vastgoed en aandelen zijn de drijvende krachten achter de goede beleggingsresultaten die de grote pensioenfondsen in 2010 boekten. De fondsen ABP, Zorg & Welzijn, PME en PMT behaalden een (ongewogen) gemiddeld rendement van 12,5%.
bron: fdselections.nl

Pensioen blijkt 'hot en sexy'

Pensioen is 'hot en sexy'. Dat blijkt wel uit het feit dat één miljoen mensen inmiddels hebben ingelogd op de website Mijnpensioenoverzicht.nl. Toch is niet alles al koek en ei. Een twaalftal pensioenuitvoerders is niet op tijd aangesloten. Het gaat om iets meer dan 4000 individuele pensioenaanspraken.
bron: vbnet.nl

Ministerie neemt CDFD-advies Wft-module Pensioen op in Bgfo

Het ministerie van Financiën gaat het advies en de aanbevelingen van het College Deskundigheid Financiële Dienstverlening (CDFD) over de nieuwe Wft-module Pensioenverzekeringen opnemen in een wijziging van het Bgfo. Dat heeft het ministerie het CDFD laten weten.
bron: vbnet.nl

Nederlander positiever over eigen financiën

De Nederlandse consument is zich beter gaan voelen over zijn eigen financiële toekomst in het afgelopen kwartaal. Een jaar lang werden de emoties over de economie langzaam steeds positiever, met uitzondering van een dip in het derde kwartaal van 2010. De economische emotiebarometer heeft nu het hoogste punt bereikt sinds de metingen begonnen in september 2009. Dat blijkt uit de cijfers van het vierde kwartaal van 2010 van het Tilcom-onderzoek van de Universiteit van Tilburg onder Nederlandse consumenten.
bron: infinance.nl

Nieuwe EU-pensioeneisen op komst

De Europese Commissie komt eind dit jaar met stringentere solvabiliteitseisen voor pensioenfondsen. Het is nadrukkelijk niet de bedoeling de reeds opgestelde eisen voor verzekeraars ook aan pensioenfondsen op te leggen. Dat heeft eurocommissaris Michel Barnier van interne markt maandag gezegd op een bijeenkomst van de Nederlandse pensioensector in Brussel.
bron: fdselections.nl

Informatie

  • Pensioen Algemeen
  • Vrijdag 28 januari 2011

KennisHub

KennisHub Up-to-date

Hét abonnement om je kennis en vaardigheid met focus op (o.a.) Pensioen, Collectief Pensioen, Lijfrente, Echtscheiding, Estate Planning en Life Events, up-to-date te houden én door te ontwikkelen. Praktijk gericht, fiscaal georiënteerd, boordevol actualiteiten en PE-geaccrediteerd.

€ 28

p/m (vanaf) Meer Informatie
  • Goed voor 30+ PE-punten/uren per jaar
  • Volg tot 10 actualiteiten sessies per jaar
  • Onbeperkt inspirerende Masterclasses
  • Schrijf je in voor praktijkgerichte Workshops
  • Lees PE-geaccrediteerde artikelen vanuit je luie stoel
  • Stel je vraag aan onze experts
  • 100% online, geen reistijden en verloren uren
  • 21 dagen op proef en beslis daarna pas