Pensioennieuws 2011 selectie week 40

Spaarloon vrij op te nemen vanaf 1 januari 2012

De spaarloonregeling wordt per 1 januari 2012 afgeschaft. Dit betekent dat het opgebouwde spaarloon met ingang van 1 januari 2012 vrij op te nemen is. Dit staat in het Belastingplan 2012. In dit wetsvoorstel stelt staatssecretaris Weekers van Financiën voor dat de spaarloonregeling en levensloopregeling zullen opgaan in de nieuwe regeling ‘vitaliteitssparen’. 

Twee derde weet niet of partner verzorgd achterblijft

88% van de Nederlanders sluit een overlijdensrisicoverzekering af omdat ze het belangrijk vinden de partner financieel goed verzorgd achter te laten, zo was te lezen op Infancen.nl. De cijfers komen uit een onderzoek van Delta Lloyd. Ondanks dat financiële zekerheid belangrijk is, heeft twee derde van de Nederlanders geen idee welk bedrag er wordt uitgekeerd na overlijden. Vrouwen weten vaker niet wat er wordt uitgekeerd dan mannen.

Pensioenrisico van werkgever naar werknemer

Volgens het NOPD veroorzaakt het pensioenakkoord een verschuiving van het pensioenrisico van werkgever naar werknemer. Ook wordt een groter beroep gedaan op de solidariteit tussen de verschillende generaties. De NOPD geeft een overzicht van de veranderingen die invoering van het pensioenakkoord met zich mee brengt. bron: infincne.nl

Mag een fonds een nieuw herstelplan kiezen?

In hoeverre zijn pensioenfondsen die weer in een tekort terecht zijn gekomen vrij om een nieuw herstelplan te kiezen? Een fonds dat drie kwartaaleinden of langer uit dekkings- en/of reservetekort is geweest, mag in plaats van het eerder ingediende herstelplan ook een nieuw herstelplan en aanverwante documentatie indienen (daarbij is onder meer een recente continuïteitsanalyse vereist). Elk fonds kan daarvoor een eigen afweging maken. Een fonds dat ertoe besluit een nieuw herstelplan in te dienen, moet DNB direct op de hoogte stellen en het herstelplan binnen de wettelijke termijnen ter instemming bij DNB indienen, aldus vbnet.nl

Informatie

  • Pensioen Algemeen
  • Vrijdag 7 oktober 2011

KennisHub

KennisHub Up-to-date

Hét abonnement om je kennis en vaardigheid met focus op (o.a.) Pensioen, Collectief Pensioen, Lijfrente, Echtscheiding, Estate Planning en Life Events, up-to-date te houden én door te ontwikkelen. Praktijk gericht, fiscaal georiënteerd, boordevol actualiteiten en PE-geaccrediteerd.

€ 28

p/m (vanaf) Meer Informatie
  • Goed voor 30+ PE-punten/uren per jaar
  • Volg tot 10 actualiteiten sessies per jaar
  • Onbeperkt inspirerende Masterclasses
  • Schrijf je in voor praktijkgerichte Workshops
  • Lees PE-geaccrediteerde artikelen vanuit je luie stoel
  • Stel je vraag aan onze experts
  • 100% online, geen reistijden en verloren uren
  • 21 dagen op proef en beslis daarna pas