Pensioennieuws 2011 selectie week 41

Raad van State heeft kritiek op wetsvoorstel verhoging AOW-leeftijd

Deze week is het wetsvoorstel verhoging AOW-leeftijd ingediend bij de Tweede Kamer. De AOW-leeftijd wordt gekoppeld aan de levensverwachting en gaat in 2020 omhoog van 65 naar 66 jaar. In 2025 gaat deze daardoor naar verwachting verder omhoog naar 67 jaar, zo was onder andere te lezen op infinance.nl. De Raad van State heeft veel kritiek op de wet die de verhoging van de AOW-leeftijd in 2020 moet regelen.

Minister Kamp wil jongeren betrekken bij pensioenakkoord

Minister Kamp van Sociale Zaken en Werkgelegenheid wil jongeren betrekken bij de uitwerking van het pensioenakkoord. Hij vraagt jongerenorganisaties van de politieke partijen dan ook hun vertegenwoordigers voor het overleg aan te wijzen. bron: infinance.nl

Lijfrentepremie over 2011 moeten vóór 1 januari 2012 worden betaald

Lijfrentepremies voor 2011 zijn alleen aftrekbaar wanneer deze vóór 1 januari 2012 zijn betaald. Dat meldt de Belastingdienst op zijn website. Met ingang van belastingjaar 2011 mag iemand in zijn aangifte alleen nog lijfrentepremies aftrekken die in het jaar zelf zijn betaald, aldus pleinplus.nl. Dit betekent dat premies die in het eerste kwartaal van 2012 worden betaald niet meer mogen worden afgetrokken in de aangifte 2011. Dat mag alleen nog in de aangifte 2012. Dit geldt ook voor stortingen op een lijfrentespaarrekening of een lijfrentebeleggingsrecht.

Nederlands pensioenstelsel is nog steeds het beste ter wereld

Op onder andere managersonline.nl viel te lezen dat voor het derde opeenvolgende jaar het Nederlandse pensioenstelsel, AOW en aanvullend pensioen is uitgeroepen als beste ter wereld. Dit blijkt uit de Melbourne Mercer Global Pension Index van Mercer in samenwerking met het Melbourne Centre for Financial Studies. De Index vergelijkt pensioenstelsels in zestien landen en kan daarmee uitspraken doen over de pensioenen van de helft van de wereldbevolking.

Informatie

  • Pensioen Algemeen
  • Vrijdag 14 oktober 2011

KennisHub

KennisHub Up-to-date

Hét abonnement om je kennis en vaardigheid met focus op (o.a.) Pensioen, Collectief Pensioen, Lijfrente, Echtscheiding, Estate Planning en Life Events, up-to-date te houden én door te ontwikkelen. Praktijk gericht, fiscaal georiënteerd, boordevol actualiteiten en PE-geaccrediteerd.

€ 28

p/m (vanaf) Meer Informatie
  • Goed voor 30+ PE-punten/uren per jaar
  • Volg tot 10 actualiteiten sessies per jaar
  • Onbeperkt inspirerende Masterclasses
  • Schrijf je in voor praktijkgerichte Workshops
  • Lees PE-geaccrediteerde artikelen vanuit je luie stoel
  • Stel je vraag aan onze experts
  • 100% online, geen reistijden en verloren uren
  • 21 dagen op proef en beslis daarna pas