Pensioennieuws 2011 selectie week 8

Iedere week publiceert Nationaal Pensioenweblog een selectie van het belangrijkste pensioen nieuws van de afgelopen week. Wij publiceren een korte samenvatting van het pensioen nieuws zonder commentaar. Deze week in het nieuws:

Nieuwe kortingen pensioen

Vier pensioenfondsen moeten volgend jaar korten op pensioenuitkeringen en -rechten van hun deelnemers. Begin dit jaar zijn zo'n zes fondsen al tot kortingsmaatregelen overgegaan. Het betreft het bedrijfstakfonds voor de Vlees en Vleeswarenindustrie, pensioenfonds Cultuur, en de fondsen van Royal Leerdam en ISS. De korting raakt in totaal 90.000 deelnemers, waarvan 5000 gepensioneerden. De Pensioenfederatie maakte de maatregelen vrijdag bekend.
bron: fdselections.nl

Kamervragen over zekerheid pensioenoverzicht beantwoord

Minister Kamp van SZW heeft de vragen van Tweede Kamerlid Koşer Kaya over de zekerheid van het pensioenoverzicht op de website www.mijnpensioenoverzicht.nl beantwoord. Kamp deelt de mening van de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants dat het inzicht in onzekerheden van pensioenfondsen moet verbeteren. Verder geeft de minister aan dat de ontwikkeling van www.mijnpensioenoverzicht.nl de verantwoordelijkheid is van de Stichting Pensioenregister. Bovendien verwijst Kamp nog eens naar de oproep van januari 2011 van de Pensioenfederatie aan alle pensioenfondsen om tijdig en helder te communiceren over de evaluaties van de herstelplannen.
bron: opf.nl

AFM vindt Kifid niet effectief genoeg

De effectiviteit van klachteninstituut Kifid is voor verbetering vatbaar, vindt AFM-bestuurder Theodor Kockelkoren. Hij stelt onder meer vraagtekens bij de financiering van het instituut door de branche en de ongeschiktheid om geschillen collectief te behandelen.
bron: amweb.nl

Resultaten van de Nationale Pensioenenquête

De resultaten van de Nationale Pensioenenquete zijn bekend.  Van de 3 belangrijkste stellingen hebben is de respons uitgesplitst naar leeftijd. Op deze manier wordt pijnlijk duidelijk wat de verschillen van inzicht zijn tussen de diverse leeftijdscategorieen.
lees verder op: edmondhalley.nl
bron: twitter.com

Informatie

  • Pensioen Algemeen
  • Vrijdag 25 februari 2011

KennisHub

KennisHub Up-to-date

Hét abonnement om je kennis en vaardigheid met focus op (o.a.) Pensioen, Collectief Pensioen, Lijfrente, Echtscheiding, Estate Planning en Life Events, up-to-date te houden én door te ontwikkelen. Praktijk gericht, fiscaal georiënteerd, boordevol actualiteiten en PE-geaccrediteerd.

€ 28

p/m (vanaf) Meer Informatie
  • Goed voor 30+ PE-punten/uren per jaar
  • Volg tot 10 actualiteiten sessies per jaar
  • Onbeperkt inspirerende Masterclasses
  • Schrijf je in voor praktijkgerichte Workshops
  • Lees PE-geaccrediteerde artikelen vanuit je luie stoel
  • Stel je vraag aan onze experts
  • 100% online, geen reistijden en verloren uren
  • 21 dagen op proef en beslis daarna pas