Verhoging terugkeerpremie eigenrisicodrager ZW

Middel) grote werkgevers die eigen risico dragen en overstappen naar de ZW verzekering bij UWV, krijgen momenteel 2 jaar lang een premiekorting. Vanaf 1 januari 2024 krijgt zij geen premiekorting meer als zij zich weer voor de ZW verzekeren bij UWV.

Actualiteit

Werkgevers die overwegen om te stoppen als eigenrisicodrager voor de ZW krijgen met ingang van 1 januari 2024 geen premiekorting meer als zij zich weer voor de ZW verzekeren bij UWV. (Middel) grote werkgevers die eigen risico dragen en overstappen naar de ZW verzekering bij UWV, krijgen momenteel 2 jaar lang een premiekorting. Bij de berekening van hun premie neemt UWV de sectorpremie en een individuele premie in aanmerking.

Omdat de individuele premie niet altijd vast te stellen is, rekent UWV in de eerste 2 jaar de halve sectorpremie als individuele premie. Dit gaat vanaf 1 januari 2024 veranderen. Vanaf die datum betalen deze werkgevers de volledige sectorpremie als individuele premie. Afmelden voor het eigenrisicodragerschap is 2 keer per jaar mogelijk: vanaf 1 juli en 1 december. Het hangt van de datum van afmelden af, wat de gevolgen zijn voor de premiekorting: Heeft de werkgever zich afgemeld vanaf 1 januari 2022 of wil hij dit doen vanaf 1 juli 2022, dan betaalt hij bij UWV nog 2 jaar de halve sectorpremie. Indien de werkgever zich afmeldt vanaf 2023 af, dan betaalt hij in 2023 minimaal de halve sectorpremie. En vanaf 1 januari 2024 betaalt hij de volledige sectorpremie.

De werkgever moet er rekening mee houden dat het formulier voor het beëindigen van het eigenrisicodragerschap ten minste 13 weken voor de einddatum bij de Belastingdienst ingediend moet zijn. Als de werkgever zich wil afmelden voor 1 december 2022, moet zijn formulier dus voor 1 september 2022 ingediend zijn (Informatie UWV).

Meer weten?
Wil je meer weten over actuele pensioenontwikkelingen, schrijf je dan in voor:

Daar gaan we uitgebreid in op de actuele ontwikkelingen rondom pensioen en overige inkomensvoorzieningen.

Permanente Educatie: al onze E-learning, Masterclasses, Workshops en Vaardigheidstrainingen zijn geaccrediteerd voor Permanente Educatie.

Informatie

  • Sociale Zekerheid
  • Maandag 23 mei 2022

KennisHub

KennisHub Up-to-date

Hét abonnement om je kennis en vaardigheid met focus op (o.a.) Pensioen, Collectief Pensioen, Lijfrente, Echtscheiding, Estate Planning en Life Events, up-to-date te houden én door te ontwikkelen. Praktijk gericht, fiscaal georiënteerd, boordevol actualiteiten en PE-geaccrediteerd.

€ 28

p/m (vanaf) Meer Informatie
  • Goed voor 30+ PE-punten/uren per jaar
  • Volg tot 10 actualiteiten sessies per jaar
  • Onbeperkt inspirerende Masterclasses
  • Schrijf je in voor praktijkgerichte Workshops
  • Lees PE-geaccrediteerde artikelen vanuit je luie stoel
  • Stel je vraag aan onze experts
  • 100% online, geen reistijden en verloren uren
  • 21 dagen op proef en beslis daarna pas