Vermindering premiekorting

De vermindering van de premiekorting dient te worden berekend op basis van de overeengekomen vaste arbeidsduur.

Actualiteit

Werkgever X heeft fulltimers, parttimers en oproepkrachten in dienst. Er zijn schriftelijke arbeidsovereenkomsten opgesteld. De Belastingdienst heeft bij X een boekenonderzoek ingesteld. De controlerend ambtenaar heeft geconstateerd dat X de premiekorting voor werknemers met een vast overeengekomen arbeidsduur verkeerd heeft berekend. X heeft de premiekorting berekend op basis van het totaal door deze werknemers gewerkte aantal uren. Volgens de Belastingdienst is dit onjuist. X stelt dat voorafgaand aan de schriftelijke arbeidsovereenkomsten mondelinge arbeidsovereenkomsten tot stand zijn gekomen. Uit de mondelinge overeenkomsten zou volgen dat de overeengekomen arbeidsduur slechts het minimum aantal gegarandeerde uren behelst en dat werknemers de mogelijkheid hebben om meer uren te werken.


De Rechtbank is het eens met de Belastingdienst. De Rechtbank is van oordeel dat X met de parttime werknemers een vaste arbeidsduur overeen is gekomen. In de arbeidsovereenkomst is opgenomen dat de CAO van toepassing is. Volgens de CAO dient een arbeidsovereenkomst schriftelijk te worden aangegaan. Het is volgens de Rechtbank niet aannemelijk dat partijen in strijd met de CAO mondeling een flexibele arbeidsovereenkomst met een gegarandeerd aantal uren overeen is gekomen. Dat in de overeenkomst bij de arbeidsduur de woorden ten minste zijn opgenomen en dat de werknemers in de praktijk meer uren werkten, maakt niet dat een flexibele arbeidsduur overeen is gekomen. Het geeft enkel aan dat er een mogelijkheid bestaat tot het verrichten van meerwerk boven de overeengekomen arbeidsduur. Dit is echter niet gebaseerd op een juridische afdwingbare verplichting. Ook de stelling dat partijen de bedoeling hebben gehad een flexibele arbeidsduur overeen te komen acht de Rechtbank niet aannemelijk. De vermindering van de premiekorting moet worden berekend op basis van de overeengekomen vaste arbeidsduur (Rechtbank Zeeland-West-Brabant 7 april 2022, nrs. AWB 20/857, 20/858, 20/859, 20/860, ECLI:NL:RBZWB:2022:1832).

Meer weten?
Wil je meer weten over actuele pensioenontwikkelingen, schrijf je dan in voor:

Daar gaan we uitgebreid in op de actuele ontwikkelingen rondom pensioen en overige inkomensvoorzieningen.

Permanente Educatie: al onze E-learning, Masterclasses & Actualiteiten Sessies zijn geaccrediteerd voor Permanente Educatie.

Informatie

  • Sociale Zekerheid
  • Maandag 13 juni 2022

KennisHub

KennisHub Up-to-date

Hét abonnement om je kennis en vaardigheid met focus op (o.a.) Pensioen, Collectief Pensioen, Lijfrente, Echtscheiding, Estate Planning en Life Events, up-to-date te houden én door te ontwikkelen. Praktijk gericht, fiscaal georiënteerd, boordevol actualiteiten en PE-geaccrediteerd.

€ 28

p/m (vanaf) Meer Informatie
  • Goed voor 30+ PE-punten/uren per jaar
  • Volg tot 10 actualiteiten sessies per jaar
  • Onbeperkt inspirerende Masterclasses
  • Schrijf je in voor praktijkgerichte Workshops
  • Lees PE-geaccrediteerde artikelen vanuit je luie stoel
  • Stel je vraag aan onze experts
  • 100% online, geen reistijden en verloren uren
  • 21 dagen op proef en beslis daarna pas