Ziekteverzuimverzekering

Rechtbank Den Haag oordeelt over de dekking op een ziekteverzuimverzekering.

Een werkgever heeft een ziekteverzuimverzekering, welke grofweg de wettelijke loondoorbetaling bij ziekte van de werkgever voor haar zieke werknemer afdekt.

Verzekerd zijn werknemers in dienst op basis van een arbeidsovereenkomst die arbeid verrichten tegen loon en die in de loonaangifte voor de afdracht van premies werknemersverzekeringen staan vermeld. Er ontstaat discussie of een van de directeuren en mede-aandeelhouders van de holding die op haar beurt weer de aandelen van de werkgever houdt daar ook onder valt. Dat zou het geval zijn volgens het standpunt namens verzekerde omdat sprake is van werknemerschap voor de werknemersverzekeringen, er sprake was van een loondienstverband en de werknemer ook aangemeld was op de loonverzamelstaten die verzekeraar heeft geaccepteerd.

De verzekeraar stelt echter daartegenover dat de betreffende directeur in dienst was van de holding en op basis van een managementfee voor de werkgever met de ziekteverzuimverzekering was. De belastingdienst is uitegaan van een verkeerde veronderstelling. Er zijn geen loonbetalingen door werkgever aan de directeur rechtstreeks verricht.

De rechtbank is het met verzekeraar eens. Er is geen schriftelijke arbeidsovereenkomst tussen verzekerde werkgever en de directeur, maar alleen een managementovereenkomst. Er is ook geen loon naar privé uitbetaald zoals blijkt uit de 'salarisspecificaties'. Het enkele minderheidsbelang dat de holding van de directeur had in de werkgever leidt ook niet tot een andere conclusie. Ook het vermeld staan op de loonverzamelstaten doet dat niet omdat verzekeraar die niet controleert en dat ook niet mag doen, maar alleen voor berekening van de premie gebruikt.

De dekking is dus terecht afgewezen. 

Informatie

  • Inkomen
  • Donderdag 9 april 2020

KennisHub

KennisHub Up-to-date

Hét abonnement om je kennis en vaardigheid met focus op (o.a.) Pensioen, Collectief Pensioen, Lijfrente, Echtscheiding, Estate Planning en Life Events, up-to-date te houden én door te ontwikkelen. Praktijk gericht, fiscaal georiënteerd, boordevol actualiteiten en PE-geaccrediteerd.

€ 28

p/m (vanaf) Meer Informatie
  • Goed voor 30+ PE-punten/uren per jaar
  • Volg tot 10 actualiteiten sessies per jaar
  • Onbeperkt inspirerende Masterclasses
  • Schrijf je in voor praktijkgerichte Workshops
  • Lees PE-geaccrediteerde artikelen vanuit je luie stoel
  • Stel je vraag aan onze experts
  • 100% online, geen reistijden en verloren uren
  • 21 dagen op proef en beslis daarna pas