DIA Financiële Planning

smart & effectief

Financiële Planning

Met DIA Financiële Planning bent u financieel regisseur voor uw klant!

Door de intelligente Import Wizard stelt u razendsnel een Financiële Nulmeting samen. Gebaseerd op reeds beschikbare data uit verschillende bronnen en daarmee hét startpunt voor financieel inzicht en doelgerichte Life Event Planning.

Adviseer op het moment dat Life Events zich voordoen of bied pro-actief, jaarlijks een klantvriendelijk Financieel Inzicht & Overzicht rapport aan. Bijvoorbeeld meegeleverd met de jaarrekening, zodat de financiële status aan de hand van een overzichtelijk rapport besproken kan worden.

En wilt u de diepte in, dan gebruikt u DIA Insights. Een zeer uitgebreide Excel-export voor de adviseur.

ODV-Robot

Functionaliteit

 • Financiële Nulmeting
 • Financieel Inzicht & Overzicht
 • Life Event Planning
 • Smart Klantdossier
 • Uitgebreide Fiscale rekenmodule
 • Uitgebreide BV-/IB module
 • Intelligente Import Wizard voor xbrl
 • DIA Insights (Excel export adviseurs)

Voordelen

 • Voor DGA, IB-ondernemer en (vermogende) particulier
 • VpB-/IB-aangifte import van alle aangifteapplicaties
 • Jaarrekening import van alle samenstelapplicaties
 • Verstrek jaarlijks Financieel Inzicht & Overzicht op basis van de imports
 • 2 kosteloze DIA Praktijktrainingen per jaar (2 PE-punten p/st)
 • Eenvoudig te upgraden met Unlimited Knowledge
 • Genereer extra omzet met een geringe inspanning
 • Zeer lage upfront investering

Functionaliteiten uitgelicht

Financiële Nulmeting

Start een nieuw dossier voor financieel inzicht en overzicht, met inzet van de Import Wizard. Stel binnen slechts 30 minuutjes tijd een financiële nulmeting voor uw klant samen. Inclusief zakelijk vermogen, privé vermogen, haalbaarheid netto besteedbaar inkomen, fiscale inkomens check en asset allocatie.

Combineer de Financiële Nulmeting of Financieel Inzicht & Overzicht met de belastingaangifte en de jaarrekening, en u bent volledig financieel gesprekspartner voor uw klant.

Life Event Planning

DIA beschikt standaard over alle scenario’s voor alle zakelijke en privé life events die zich kunnen voordoen. Van stoppen met werken, overlijden en arbeidsongeschiktheid, tot bedrijfsoverdracht, beëindigen onderneming, beleggingspanden/woning, echtscheiding enzovoort.

Waarbij de effecten van meerdere life events op elkaar afgestemd kunnen worden, door het automatisch doorrekenen van de onderlinge financiële verhoudingen en consequenties. Ofwel, pas gegevens centraal aan en reken alles door tot op life event niveau met de functie Life Event Automation.

Smart Klantdossier

Één dossier per klant, dat is alles wat u nog nodig heeft. Door de smart dossieropbouw voegt u eenvoudig subdossiers toe aan het klantdossier. Gegevens worden automatisch overgenomen, zodat kleine aanpassingen snel zijn verwerkt en een aangepast financieel rapport gereed is. Bovendien zijn subdossiers ideaal voor Life Event Planning en jaarlijks Financieel Inzicht & Overzicht.

Door de smart structuur blijft de historische data bewaard, zijn rapporten ten alle tijden reproduceerbaar en bouwt u aan een financiële tijdlijn voor uw klanten.

Import Wizard

Zet uw bestaande databronnen optimaal in. Importeer in één keer data uit de volgende bronnen: VpB-aangifte, IB-aangifte, Jaarrekening, Mijnpensioenoverzicht, UWV en Akkermans & Partners Dossiers. Verrijk indien gewenst de ontbrekende data en u heeft in 30 minuten tijd volledig financieel inzicht en overzicht.

De Import Wizard importeert vanuit alle aangifte- en samenstelapplicaties, maar is vanzelfsprekend ook perfect inzetbaar indien u niet over alle databronnen beschikt.

Videotour DIA

Unlimited Knowledge

Om ‘state of the art’ te kunnen adviseren is actuele kennis en informatie essentieel.
Maar dan wel op de manier die u het beste past, en wanneer ú het beste uitkomt.

De Memberships Unlimited Knowledge en Unlimited Knowledge Pro richten zich op de kennisterreinen van Financiële Planning, Pensioen en Fiscaliteit. Met een Membership kunt u onbeperkt ‘leren’ en aan uw (PE) verplichtingen voldoen. Door PE Masterclasses, eLearning, Online PE en (fiscaal) vaknieuws te volgen. Afgestemd op uw interesses en adviespraktijk.

Zo maakt een Membership het een stuk interessanter, eenvoudiger én goedkoper voor u om te voldoen aan alle kenniseisen.
Bovendien is een Membership door de enorme hoeveelheid vaktechnische informatie inclusief juridische en fiscale databank, hét perfecte naslagwerk voor uw dienstverlening.

Daarnaast kan uw Membership dankzij de modulaire opbouw, op ieder gewenst moment uitgebreid worden met onze adviesapplicatie DIA Financiële Planning.

Meer informatie

Uw investering

Géén hoge upfront investeringen. U beschikt al over DIA vanaf € 990,- per jaar voor een single user licentie.

De investering voor een Smart Klantdossier bedraagt € 45,- per jaar, met een maximum van 50 betaalde dossiers. Daarboven zijn de dossiers kosteloos.

Wenst u extra licenties, dan bedraagt de aanvullende investering € 540,- per user licentie.

Kickstart

Efficiënt aan de slag met DIA. In Kickstart is opgenomen:

 • Begeleiding bij het inregelen van de accounts
 • Een drie uur durende gebruikerstraining voor maximaal 15 personen
 • Aanmaken eerste advies/planning van A tot Z

De duur van de meeting bedraagt 4 a 5 uur en vindt plaats op een locatie naar wens. De investering bedraagt eenmalig € 500,-.

Online demo / Proeflicentie

DIA in werking zien? Schrijf u dan in voor onze online demo.
Na de online demo ontvangt u een proeflicentie voor 4 weken.

Inschrijven

DIA Praktijktraining (2 PE-punten)

Deze training is de eerste stap naar de optimale inzetbaarheid van DIA, het versterken van het proces van advisering, het creëren van kansen én het vergroten van de snelheid en efficiency van advisering. Waarbij de synergie tussen kennis en advisering centraal staat!

De praktijktraining is kosteloos en óók toegankelijk voor geïnteresseerden die meer willen dan een online demo.

Inschrijven

Reactieformulier DIA