Aangifte loonheffingen 2019: codes, LB-tabellen & meer

Dit bericht betreft een signaal met hyperlinks inzake nieuw materiaal van de Belastingdienst

Als u als inhoudingsplichtige, bijvoorbeeld als uitvoerder van lijfrenten, in 2019 aangifte voor de loonheffingen moet doen, dan is het zaak dat op de juiste manier te doen. Daarbij moeten de juiste LB-tabellen en bijbehorende codes worden gebruikt.

 

Om in 2019 op tijd aangifte te doen en op tijd te betalen, hebt u de uiterste aangifte- en betaaldatums nodig.

 

Op de website van de Belastingdienst zijn de juiste gegevens te vinden én te downloaden. Ik informeer u via dit bericht over (de vindplaats van) de betreffende gegevens en neem hieronder de rechtstreekse hyperlinks voor u op:

Wist u dat er voor lijfrente-uitkeringen afzonderlijke looncodes bestaan? En wist u dat er een speciale LB-code is als bij afkoop van een nieuw regime lijfrente revisierente is verschuldigd? Dat en meer kunt u via bovengenoemde hyperlinks te weten komen.

 

Mocht u meer informatie willen hebben over de inhouding van loonheffingen voor 2019, dan kunt u daarover meer informatie vinden op belastingdienst/nl/loonheffingen, maar natuurlijk ook in de meest recente nieuwsbrief loonheffingen.

Informatie

  • Fiscale Aspecten, Toekomstvoorzieningen, Estate Planning, Indiensttreding, Ik ga meer/minder verdienen, Uit dienst/Ontslag, Flexiblisering werk & pensioen, Ik ga met pensioen, Financieel Gezond & Pensioenplanning, Diversen, Pensioen Varia
  • Woensdag 9 januari 2019