Artikel FD Selections: Het meegroeipensioen!

……..Dag Theo, mag ik jou verleiden om te tekenen voor het meegroeipensioen? Nou, graag, bedankt voor dit meegroeipensioen. Daar ben ik blij mee! Ok, nou tot ziens dan maar he?!.......

………….tja, wat zal ik ervan zeggen. Naïef? Is dit nog jokken of al erger? Wordt ik verleid of misleid? Of is het gewoon een beetje dommig?!

Het staat letterlijk in de brief van 14 september jl. “Aanpak inzake de pensioenproblematiek”. Het meegroeipensioen. “Het groeit mee met de ontwikkelingen in de levensverwachting en de financieel economische situatie van het pensioenfonds”.

HALLO, mag het nu écht afgelopen zijn met deze onzin!

(Mee)groeien volgens de Van Dale: ‘groter worden’. Dat is dus pósitief.

Uw pensioen groeit mee, u krijgt dus minder. Hoezo de ‘economische’ situatie van het fonds. Het is geen bedrijf. Het moet gewoon zorgvuldig met mijn – herhaal: mijn – pensioengeld omgaan.

Het meegroeipensioen. Het ABC-spaarplan. Legio Lease. De winstverdubbelaar. De DSB-bank. Wat is het verschil?

Hallo Den Haag: zóó dom zijn we nou ook nog weer niet! Ons prachtige pensioensysteem – ja dat hebben we echt wel, we komen geld tekort, maar we zijn echt niet arm. Wat in decennia is opgebouwd wordt gewoon verkwanseld in een paar jaar. On-ge-loof-lijk!

Tot slot mijn oprechte excuses dat ik u nú pas attendeer op het meegroeipensioen, ruim 2 maanden na dato. Soms raken mijn ogen verblind door dit soort onzinnige teksten. Het spijt mij!

Informatie

  • Pensioen Algemeen
  • Donderdag 26 maart 2015