Artikel www.overgeld.nl: Wat kost ?een pensioen? en wie heeft echt lef?

83% van alle werknemers heeft geen flauw benul hoeveel ‘hun pensioen kost’ kopte deze krant onlangs! Uit onderzoek van de Vereniging van Bedrijfstakpensioenfondsen en Motivaction blijkt dat bijna geen enkele werknemer weet wat hij in hun pensioen stopt. En tja, dan gaat het fout! Iets wat geen ‘waarde’ heeft, wordt niet gewaardeerd. Immers, dan lijkt het ‘gratis’ en wat gratis is, ach……

Dan komen er twee vragen bij mij op. Is dit de schuld van de werknemer? En, is dit slim van de werkgever? Nee en nee! Natuurlijk ware het slimmer van werknemers om zich daar in te verdiepen, maar goed, ze rekenen er natuurlijk een beetje op dat het hen wel wordt aangereikt.
Op zich is die lijdelijkheid raar, want pensioen is immers uitgesteld loon. Het is toch raar dat je tussen de 10 en 20% van je loon aan pensioen besteedt, maar je weet niet precies hoeveel, wat er mee gebeurt, hoe het rendeert en hoeveel het dus later oplevert?
Als ik een van mijn medewerkers vertel dat hij wel een salarisverhoging krijgt, maar niet precies vertel hoeveel, kom ík daar niet mee weg?!

Maar, erger is dat het van de werkgever niet zo slim is! Hoe kun je nu een werknemer pensioen ‘geven’ en niet vertellen wat dat kost? Dan krijg je (terecht) ook geen waardering en belangstelling. Dus, werkgevers, het jaarlijkse Uniforme PensioenOverzicht (UPO) vanaf nu uitbreiden met de pensioeninvestering (dat klinkt toch veel beter dan pensioenkosten?). Gewoon vertellen hoeveel iedereen (in het bedrijf) gezamenlijk in het pensioen stopt. Dan vertellen per individuele werknemer hoeveel u voor hem/haar betaalt. En dan nog aangeven hoeveel daarvan de werknemer zelf betaalt.

En wilt u echt ‘stoer’ doen? Bij veel pensioenregelingen wordt een zogenaamde doorsnee-premie betaald. Dat betekent dat iedereen, jong en oud door elkaar, bijvoorbeeld 15% betaalt. Maar, dat is eigenlijk voor een jonge werknemer teveel, en voor een oudere werknemer te weinig. Als u ze dan ook nog vertelt wat hun eigen premie eigenlijk had moeten zijn, dan krijgt u de discussie echt op gang! Wie heeft het lef?

Zo ziet u maar, er valt nog genoeg te ‘leren’ over pensioen. Met de verhoging van de AOW én de pensioenleeftijd zal dat alleen maar meer worden. ‘Domme’ vragen bestaan niet leren we allemaal op school, dus hebt u vragen? Stelt u ze dan via de Vraagbaak (speciaal voor vragen over pensioen (en de kredietcrisis) of via www.pensioenSOS.nl.

mr Theo Gommer MPLA is partner bij Akkermans & Partners Legal & Advice te Tilburg, waar hij tevens directeur van het Wetenschappelijk Bureau is. Daarnaast is hij advocaat bij Gommer & Partners Pensioen Advocaten en voorzitter van de Nederlandse Orde van PensioenDeskundigen.

Informatie

  • Pensioen Algemeen
  • Donderdag 26 maart 2015