Premium | FinSourceOne vaktechniek artikelen

Conversie mogelijk straks ook voor samenwonende partners

In het kader van de Wet pensioenverdeling bij scheiding 2021 heeft minister Koolmees van SZW in de Nota naar aanleiding van het nader verslag van 10 maart 2020 aangegeven dat samenwonende partners straks mogelijk ook kunnen opteren voor conversie als hun samenlevingsrelatie wordt beëindigd.

De minister geeft aan dat de regering bereid is om bij de uitwerking van de uniformering van het partnerbegrip te overdenken of voor samenwonende partners een keuzerecht voor vrijwillige toepassing van de wet, en dus voor conversie, kan worden ingevoerd.

 

Voor het zover is, zal de vormgeving van deze opt-in mogelijkheid eerst moeten worden besproken met pensioenuitvoerders. Aangezien een beëindiging van de samenlevingsrelatie niet automatisch wordt gemeld (zoals bij echtscheiding, einde geregistreerd partnerschap) zullen betrokken zelf een verzoek tot conversie moeten indienen bij de pensioenuitvoerder. Daarbij is het niet noodzakelijk dat de partner als is aangemeld bij de pensioenuitvoerder. “Maar ook dat punt zal onderdeel moeten zijn van overleg met pensioenuitvoerders.” aldus de minister.

 

Informatie

  • VTVaktechniek
  • Toekomstvoorzieningen, Scheiden & Einde relatie, Pensioen, Echtscheiding
  • Maandag 16 maart 2020
Premium | FinsourceOne vaktechniek artikelen

Je eerste 2 Premium vaktechniek artikelen voor deze maand zijn op.

Meer premium artikelen lezen?
Word dan Member!

Bekijk de Memberships