Premium | FinSourceOne vaktechniek artikelen

Gehele pensioen vormt bijdrage-inkomen voor Zvw

Dit bericht betreft een samenvatting van een uitspraak van het Hof Amsterdam.

Op 19 september 2019 heeft het Hof Amsterdam zich uitgesproken in een zaak waarbij in geschil was of in de jaren 2012 en 2013 het gehele pensioen van belanghebbende, inclusief het aan zijn ex-echtgenote doorbetaalde deel, terecht is aangemerkt als bijdrage-inkomen in de zin van de Zorgverzekeringswet (Zvw) en of daarmee op zijn pensioen juiste bedragen aan Zvw-bijdragen zijn ingehouden.

 

In navolging van de uitspraak van de Rechtbank Noord-Holland oordeelde het hof dat het gehele pensioen van belanghebbende, dus inclusief het aan zijn ex-echtgenote doorbetaalde deel, terecht is aangemerkt als bijdrage-inkomen in de zin van de Zvw. Volgens het hof zijn dus op het pensioen van belanghebbende de juiste bedragen aan bijdragen Zvw ingehouden.

 

De uitspraak is op 24 oktober 2019 gepubliceerd.

Informatie

  • VTVaktechniek
  • Fiscale Aspecten, Toekomstvoorzieningen, Estate Planning, Flexiblisering werk & pensioen, Scheiden & Einde relatie, Financieel Gezond & Pensioenplanning, Vermogen, Inkomen, Pensioen, Uit elkaar gaan, Fiscaal: Overig, Recht: Overig, Pensioen Algemeen, Pensioen Fiscaal, Pensioen Civiel, Echtscheiding
  • Vrijdag 8 november 2019
Premium | FinsourceOne vaktechniek artikelen

Je eerste 2 Premium vaktechniek artikelen voor deze maand zijn op.

Meer premium artikelen lezen?
Word dan Member!

Bekijk de Memberships