Pensioennieuws 2010 selectie week 18

Flexpensioen dringend gewenst
De flexibilisering van de arbeidsmarkt in ons land neemt hand over hand toe. De jongste kwartaalverkenning van het UWV wijst erop dat maar liefst 2,6 miljoen mensen in ons land werken op contractbasis (zzp’ ers, uitzend- en oproepkrachten). Dat is maar liefst 34% van het totaal van de werkenden in Nederland.
bron: vbnet.nl

Voer standaarden in voor het pensioen
De uitvoeringskosten van pensioenregelingen lopen sterk uiteen en kunnen hoog zijn in verhouding tot het pensioen. Bovendien is de politiek geneigd om via nieuwe wetgeving de uitvoering steeds ingewikkelder te maken. De sector zou zelf de handschoen moeten oppakken door harder in te zetten op schaalvoordeel en standaardisering van regelingen.
bron: fdselections.nl

Animo om te werken tot 65 jaar stijgt
Het aandeel werknemers dat door wil werken tot 65 jaar is in vier jaar tijd verdubbeld: van 21 procent in 2005 naar 42 procent in 2009. De bereidheid om ook na het 65e levensjaar werkzaam te blijven is lager: 13 procent. Dit zijn enkele eerste resultaten van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden 2009 (NEA) die eind 2009 is uitgevoerd door TNO en CBS.
bron: infinance.nl


Informatie

  • Pensioen Algemeen
  • Dinsdag 11 mei 2010