Pensioennieuws 2010 selectie week 48

Onderstaand tref je een overzicht aan van een selectie van het belangrijkste pensioen nieuws van de afgelopen week. Wij publiceren een korte samenvatting van het pensioen nieuws zonder commentaar. Deze week in het nieuws:

AFM wil financiële bijsluiter voor pensioenen

Pensioenfondsen moeten beter communiceren met de consument. Dat zei AFM-voorzitter Hans Hoogervorst op een seminar van APG. Hij pleit daarom voor een financiële bijsluiter voor pensioenen. Deelnemers kunnen hierdoor in een oogopslag helderheid krijgen over de complexe pensioenregeling.
bron: infinance.nl

Pensioenfondsen willen vrijheid om voorlichting zelf te regelen

De Nederlandse pensioensector wijst het invoeren van een specifieke 'financiële bijsluiter' af. De voorlichting in een 'financiële bijsluiter' is ooit gemaakt voor financiële producten die zich niet met pensioenen laten vergelijken. Het zou niet goed zijn om ook voor pensioenen iets te maken wat dezelfde term draagt.'
bron: fdselections.nl

Aegon wil af van recht pensioenoverdracht

Aegon heeft bij minister Kamp van Sociale Zaken gepleit voor het afschaffen van het recht op overdracht van pensioenaanspraken bij verandering van werkgever. Volgens de  tweede pensioenverzekeraar van ons land brengt die regeling vooral mkb-bedrijven in het nauw.
bron: amweb.nl

Factoren individuele waardeoverdrachten 2011

Vanaf 1 januari 2011 gelden door een wijziging van de te hanteren rente nieuwe factoren voor individuele waardeoverdrachten. De overige grondslagen zijn niet gewijzigd.
De factoren voor wettelijke individuele waardeoverdrachten wijzigen jaarlijks, omdat ook het rentepercentage elk jaar wijzigt. Het rentepercentage waarmee in 2011 gerekend moet worden is op 1 oktober jl. door DNB gepubliceerd en bedraagt 2,984%. Het betreft de rentetermijnstructuur voor verplichtingen met een looptijd van 25 jaar.
bron: vbportal.nl

Informatie

  • Pensioen Algemeen
  • Maandag 6 december 2010