Pensioennieuws 2010 selectie week 8

AFM kiest speerpunten 2010, onder andere pensioen
De AFM besteedt in 2010 extra aandacht aan acht specifieke thema’s. Deze speerpunten krijgen dit jaar extra aandacht in het gedragstoezicht. Voor alle sectoren waarop de AFM toezicht houdt geldt dat de lat omhoog gaat. Na inventarisatie van de belangrijkste risico’s op de financiële markten heeft de AFM  gekozen voor acht thema’s die prioriteit krijgen in het toezicht. Drie speerpunten betreffen het toezicht op de financiële dienstverlening: productaanbieders moeten de klant centraal stellen, de kwaliteit van financiële dienstverlening dient beter te worden en de hoogte en risico’s van pensioenen transparanter.
bron: afm.nl


Wetsvoorstel digitale polis door Eerste Kamer

De Eerste Kamer is zonder stemming akkoord gegaan met het wetsvoorstel dat het elektronisch sluiten van polissen mogelijk moet maken. Naar verwachting kunnen verzekeraars met ingang van 1 juli polissen langs elektronische weg afgeven, meldt het Verbond van Verzekeraars.
bron: amweb.nl


Beantwoording kamervragen pensioen in eigen beheer

Beantwoording kamervragen over particuliere pensioen b.v.’s. ten aanzien van beleggingsverliezen en een te lage dekkingsgraad.
volledig vraag en antwoord: Kamervragen over eigen beheer en dekkingsgraad

Informatie

  • Pensioen Algemeen
  • Zaterdag 27 februari 2010