Pensioennieuws 2011 selectie week 17

Nationaal Pensioenweblog publiceert iedere week een selectie van het belangrijkste pensioen nieuws. Wij publiceren een korte samenvatting van het pensioen nieuws met een link naar het oorspronkelijke artikel. Deze week in het nieuws:

DNB: beleggingsstrategie van pensioenfonds nog niet op orde

Het beleggingsbeleid en het risicobeheer van veel pensioenfondsen is nog altijd onvoldoende. Dit schrijft de Nederlandsche Bank (DNB) in een brief aan pensioenfondsbesturen, die donderdag openbaar werd gemaakt.
bron: fdselections.nl

Omtzigt: Onderzoek terugstorten pensioenpremies

Minister Kamp van Sociale Zaken moet onderzoek doen naar het terugstorten van pensioenpremies door pensioenfondsen aan werkgevers. Dat vindt CDA-kamerlid Pieter Omtzigt. Hij heeft daartoe deze week samen met PVV en PvdA een motie ingediend, die dat van de regering vraagt.
bron: infinance.nl

DNB wijst op garantierisico voor levenbedrijf

Polissen met een rendementsgarantie en winstdeling vormen, als gevolg van de lage rente op de kapitaalmarkt, een toenemend risico voor levensverzekeraars. Dat stelt toezichthouder DNB in het Overzicht Financiële Stabiliteit. Het Nederlandse levenbedrijf betaalde vorig jaar voor het eerst in lange tijd meer aan uitkeringen dan aan premies werd ontvangen.
bron: amweb.nl

Banksparen voor pensioen doet het goed

Vooral banksparen voor pensioen is populair, maar ook anderszins is er volgens het CBS fors meer ingelegd op bankspaarrekeningen en is er meer dan 2,1 miljard euro aan spaarloon vrijgevallen.
bron: vbnet.nl

Informatie

  • Pensioen Algemeen
  • Vrijdag 29 april 2011